Menu
 

Piektdiena, 19 Oktobris 2018

Banku uzraugs piemēro "LPB Bank" 2,2 miljonu eiro lielu soda naudu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome piemērojusi soda naudu 2,2 miljonu eiro apmērā AS "LPB Bank" par Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas normatīvo aktu prasību pārkāpumiem, kā arī ir uzdevusi bankai atsaukt par finanšu noziegumu apkarošanas jomu atbildīgo valdes locekli Arni Kalveršu no amata un izteikusi minētajai personai brīdinājumu.

Lasīt vairāk...

Foto: Izpētīts laivu maršruts pa Sauso Daugavu

Vienā no oktobra brīvdienām Salaspils novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) sadarbībā ar Ķekavas novada TIC un laivu operatoru “Jenču laivas” aicināja cilvēkus sēsties laivās un doties braucienā pa Sauso Daugavu, apskatot abus upes krastus. Pulcēšanās notika Ķekavas pusē, Dārznieku ielas galā – atpūtas vietā “Murdiņi”, kur izveidota ērta piekļūšanas vieta Sausajai Daugavai.

Lasīt vairāk...

Vieniem tehnoloģijas dzīvi atvieglo, citiem – sarežģī

Jau pagājis krietns laiks, kopš Latvijā ieviestas norēķinu kartes un pensionāri pensiju var izņemt bankomātā, taču joprojām ir seniori, kas labāk izvēlas to saņemt mājās, kā ierasts, ar pastnieka starpniecību, lai gan šis pakalpojums ir par maksu. Kāpēc? Vieni gluži vienkārši veselības stāvokļa dēļ nevar iziet no mājas, bet citi vēl aizvien, ja tā var teikt, baidās no bankomāta.

Lasīt vairāk...

Atkritumu strīds Ķekavā

Pamatojoties uz iepirkuma rezultātiem, no septembra Ķekavas novadā izvēlēts jauns atkritumu apsaimniekotājs – SIA "Clean R". Starp pašvaldību un atkritumu apsaimniekotāju noslēgtajā līgumā minēta arī pretendenta piedāvātā līgumcena, kas cita starpā paredz viena sadzīves atkritumu konteinera vidējo nomas maksu gadā 2,53 eiro apmērā. Taču septembra beigās, saņemot pirmo rēķinu par atkritumu apsaimniekošanu, Ķekavas iedzīvotāji bija neizpratnē par summu, kas jāmaksā, proti, izsūtītajos rēķinos maksa par konteinera nomu 2,53 eiro apmērā minēta kā ikmēneša, nevis gada maksa.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Iedzīvotāju ikdienas uztura paradumi būtiski atšķiras no vēlamā

Iedzīvotāji arvien vairāk sāk interesēties par veselīga uztura lietošanu ikdienā, piedomājot par sabalansētu ikdienas maltīšu saturu. Uzņēmums “Maxima Latvija”, pētot iedzīvotāju iepirkšanās paradumus apskata “Maxima mazumtirdzniecības kompass” ietvaros, veica arī iedzīvotāju pirkumu grozu analīzi, lai salīdzinātu, kā reālie pircēju paradumi atšķiras no vēlamā veselīgā uztura šķīvja.

Lasīt vairāk...

Latvijas jaunieši aicināti izteikt viedokli Eiropas mēroga pētījumā

Lai noskaidrotu, cik informēti par savām iespējām iesaistīties starptautiskos projektos, brīvprātīgajā darbā vai dažādos konkursos ir jaunieši visā Eiropā, kā arī kas ir tās informācijas vietnes, kurās jaunieši meklē atbildes uz saviem jautājumiem, Eiropas jaunatnes informācijas tīkls “Eurodesk” veic starptautisku pētījumu. Arī Latvijas jaunieši aicināti piedalīties aptaujā un laimēt balvas no “Amazon”, “Netflix” vai “iTunes”.

Lasīt vairāk...

Piecas pazīmes, kas liecina – fizisko aktivitāšu ikdienā ir par maz

Cilvēka ķermenis spēj pielāgoties dažādiem dzīvesveidiem. Dažiem tas izdodas labāk, citiem veicas grūtāk. Mūsdienās lielai daļai cilvēku ir mazkustīgs dzīvesveids, jo ikdienas darbs tiek veikts, sēžot iekštelpās. Pie tā var pierast jeb adaptēties, taču tas nozīmē, ka veikt fiziskas aktivitātes ar laiku kļūst grūtāk. Kas liecina – ikdiena kļuvusi pārāk mazkustīga un pienācis laiks kaut ko mainīt?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.