Menu
 

Otrdiena, 16 Oktobris 2018

Pirmā atvērtā vēstures stunda notiek Siguldas Valsts ģimnāzijā

Sociālās atmiņas pētniecības centrs dažādu Latvijas novadu skolās organizē atvērtās vēstures stundas ar mērķi nostiprināt izpratni par būtiskiem Latvijas vēstures notikumiem un to interpretāciju. Siguldas Valsts ģimnāzija bija pirmā Latvijas skola, kurā aizsākās pētniecības centra sagatavoto lekciju cikls un skolēniem bija iespēja uzklausīt erudītu vēsturnieku viedokļus.

Lasīt vairāk...

Sirsnīgā gaisotnē aizvadīti Senioru svētki Salaspilī

Pagājušajā nedēļā Salaspilī tika svinēti Senioru svētki, kuros tika godināti seniori par viņu aktivitātēm, dalību dažādos pasākumos, dzīvesprieku un pozitīvu skatījumu uz dzīvi. Svētkus organizēja Salaspils Sociālais centrs kopā ar domes priekšsēdētāja vietnieci sociālajos un sporta jautājumos Maldu Cauni un senioru kopas vadītāju Ausmu Orlovu.

Lasīt vairāk...

"Ziemeļblāzmā" gaidāma krāšņa Latvijas simtgades balle

18. novembrī vēsturisko vērtību un mākslinieciskās unikalitātes pērlē – kultūras pilī “Ziemeļblāzma” –, svinot mūsu valsts 100. jubileju, norisināsies krāšņa, eleganta un svinīga Latvijas simtgades balle. Dāmām un kungiem būs iespēja baudīt labākās balles tradīcijas – īpaši piemeklētu muzikālu vakara programmu pacilājošā atmosfērā, izmeklētus dzērienus un uzkodas, kā arī izjust Rīgas baļļu kādreizējo varenību. Dreskods: kungiem – tumšs uzvalks, dāmām – garās vakarkleitas.

Lasīt vairāk...

Brīvdabas muzejs aicina godināt senčus Veļu vakarā

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs svētdien, 21. oktobrī, no 18.00 līdz 21.00 aicina uz jau tradicionālo veļu jeb mūsu senču godināšanu "Veļu vakarā". Brīvdabas muzeja Hernhūtiešu saiešanas namā “Veļu vakaru” pavadīs kopīga sadziedāšanās un dzīves stāstu stāstīšana, kā arī rotaļās iešana kopā ar Rīgas folkloras kopām “Grodi” un “Garataka” un Katlakalna folkloras kopu “Rāmupe”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.