Menu
 

Trešdiena, 20 Novembris 2019

Saglabājot aizliegumu rīkot jaunas vēlēšanas, tiesa ļauj valdībai iecelt jaunu LU rektora vietas izpildītāju

Administratīvā apgabaltiesa saglabājusi pirmās instances noteikto liegumu rīkot jaunas Latvijas Universitātes (LU) rektora vēlēšanas, tomēr tiesa atzinusi, ka valdībai ir tiesības noteikt rektora vietas izpildītāju, līdz ar to Ministru kabinetam dota iespēja nomainīt pašreizējo rektora vietas izpildītāju Indriķi Muižnieku, izriet no šodienas tiesas lēmuma.

Lasīt vairāk...

Mālpilī norisināsies Jaunrades deju konkurss

Novembrī un decembrī jau 22. reizi norisināsies Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) iedibinātais Jaunrades deju konkurss, kurā šogad pieteikts līdz šim lielākais jaundarbu skaits – 84 jaunas dejas, ko radījuši kopumā 37 deju autori. Latviešu skatuviskās tautas dejas Jaunrades deju konkursa pirmā kārta norisināsies Mālpilī un Slampē, kurā skatītāji un žūrija atlasīs labākos deju jaundarbus konkursa otrajai kārtai jeb finālam nākamā gada janvārī Ogrē.

Lasīt vairāk...

Saeimas Izglītības komisija: Pašvaldībām it visos bērnudārzos jānodrošina bērniem iespēja mācīties latviešu valodā

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija trešdien pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Vispārējās izglītības likumā, kas paredz likumā nostiprināt pašvaldībām pienākumu nodrošināt it visos bērnudārzos iespēju bērniem apgūt pirmsskolas izglītības programmas latviešu valodā.

Lasīt vairāk...

Video komentārs: Vai tumšajā laikā būtu jāguļ vairāk?

Kaut arī rudenī un ziemā daudzi no mums ikdienā kļūst miegaini un vairāk laika grib pavadīt guļot, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) docents un Stomatoloģijas institūta Miega laboratorijas vadītājs Juris Svaža uzskata, ka “tumšajam laikam nevajadzētu ietekmēt nepieciešamību pēc miega, jo septiņas līdz septiņas ar pusi stundas miegam vairumam no mums ir pietiekamas”.

Lasīt vairāk...

"Swedbank": 2020. gadā vislielākie ieguvēji no nodokļu reformas būs darba ņēmēji bez apgādājamiem

Salīdzinājumā ar 2018. gadu šogad jaunā budžeta pieņemšanas laiks no darbaspēka nodokļu perspektīvas bijis salīdzinoši rāms - pretstatā vērienīgai reformai pērn, kad mainīts tika teju katrs ienākuma nodokļa aprēķināšanas mainīgais, šoreiz ieviesti vien pāris jauninājumi. Pamatā tie saistīti ar jau ieplānotām izmaiņām un ir atskaņas no iepriekšējās nodokļu reformas, kuras ietvaros tika nolemts īstenot pakāpenisku atvieglojumu pieaugumu arī turpmākajos gados.

Lasīt vairāk...

Klajā nāk Viestura Kairiša jaunās spēlfilmas “Piļsāta pi upis / Pilsēta pie upes” treileris

No 2020. gada 17. janvāra kinoteātros visā Latvijā varēs noskatīties Viestura Kairiša jauno filmu "Piļsāta pi upis", darbs pie šīs vēsturiskās drāmas risinājies vairāk nekā trīs gadus. Filmas "Piļsāta pi upis" treilerī var iepazīties ar galvenajiem varoņiem un notikumu intonācijām — lai arī vēsturiskais fons ir dramatisks, tas nesagrauj jaunu cilvēku attiecību vieglumu un cerības.  

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.