Menu
 

Sestdiena, 23 Novembris 2019

Latviešu ēšanas paradumu pētījums: laika trūkums traucē mums ēst veselīgāk

Pēc nesen veiktā “Nestlé Baltics” pētījuma datiem, lielākā daļa cilvēku Latvijā ēd vairāk nekā trīs reizes dienā, un 70 % aptaujāto uzkož kaut ko starp dienas maltītēm. Arvien vairāk cilvēku pievērš uzmanību produktu kompozīcijai uz šķīvja. Agrāk sviestmaize bija galvenā brokastu izvēle, bet arvien biežāk dienas sākumā mēs to sākam mainīt pret ēdieniem, kas ir veselīgāki un kuriem nav nepieciešama ilga pagatavošana. Pusdienām mēs izvēlamies pilnīgāku ēdienu un ēdam to galvenokārt ārpus mājām, un vakariņām piemeklējam kuņģim labāk pārstrādājamus ēdienus.

Lasīt vairāk...

Speciālistu viedoklis: Par nelaimi, kuras iemesls var būt bērna kratīšana vai pasviešana gaisā

Vemšana, trīce, zilgana āda, elpošanas traucējumi vai pat tās apstāšanās, miegainība, krampji – tie ir vien daži simptomi, kas var liecināt par kratītā bērna sindromu. Ilgtermiņā tas var izraisīt smadzeņu bojājumus, aklumu, kurlumu, intelektuālās attīstības problēmas, invaliditāti, kā arī dažādas pakāpes mugurkaula traumas, paralīzi un pat nāvi. Par šādām sekām neaizdomājas ne tie, kuri savas atvases krata savā bezspēcībā, lai “beidzot viņš pārstāj brēkt!”, ne tie, kuri zīdaini met gaisā, lai iegūtu skaistu bildi savai “Instagram” plūsmai.

Lasīt vairāk...

Kā Jauno gadu sagaidīsi, tā to pavadīsi!

Pasaulē Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijas ir atšķirīgas. Starp populāriem galamērķiem, kurp doties, lai iegūtu jaunu pieredzi Jaunā gada sagaidīšanā, ir Vācija, Šveice, Itālija, Somija, Čehija, Krievija un arī tālākas valstis, kā Japāna, Ēģipte, Peru un Ekvadora.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.