Menu
 

Ceturtdiena, 28 Novembris 2019

Slimības pabalstu par smagi slima bērna kopšanu plānots izmaksāt ilgāku laika periodu

Slimības pabalstu vecākam, kurš nestrādā saistībā ar nepieciešamību kopt smagi slimu bērnu, no nākamā gada izmaksās par ilgāku nepārtrauktu darbnespējas periodu nekā patlaban. To paredz izmaiņas likumā “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”, kas pirmajā lasījumā kā steidzamas ceturtdien, 28.novembrī, atbalstītas Saeimā. Plānots, ka jaunā kārtība stāsies spēkā no 2020.gada 1.janvāra, vēsta Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Kopbudžeta ieņēmumi desmit mēnešos bija 9 442,5 miljoni eiro, izdevumi – 8 998,5 miljoni eiro

Konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi desmit mēnešos bija 9 442,5 miljoni eiro, kas ir par 367,6 miljoniem eiro jeb par 4,1% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Kopbudžeta izdevumi veidoja 8 998,5 miljonus eiro, kas bija par 438,2 miljoniem eiro jeb par 5,1% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, ceturtdien pavēstīja Finanšu ministrija (FM). Šā gada desmit mēnešos konsolidētajā kopbudžetā izveidojies 444 miljonu eiro pārpalikums, kas ir par 70,7 miljoniem eiro mazāk kā pērn desmit mēnešu periodā.

Lasīt vairāk...

Eiropas Parlaments pasludina ārkārtas stāvokli vides un klimata jomā un pieprasa vērienīgus pasākumus stāvokļa uzlabošanai

  • Publicēts Vide

Eiropas Parlaments (EP) pasludinājis ārkārtas stāvokli klimata jomā un nolēmis, ka nākamajā ANO klimata konferencē Eiropas Savienībai ir jāapņemas siltumnīcefekta gāzu emisijas līdz 2050. gadam samazināt līdz nullei, pavēstīja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš. Rezolūcija par klimata un vides ārkārtas stāvokļa izsludināšanu tika pieņemta ar 429 balsīm par, 225 pret un 19 atturoties.

Lasīt vairāk...

Martins un Dainis Dukuri starp "Latvijas Gada balvas sportā 2019" pretendentiem

  • Publicēts Sports

Ceturtdien īpašā pasākumā tika paziņoti pretendenti uz “Latvijas Gada balvu sportā 2019” deviņās dažādās nominācijās. Kandidātu vārdus nosauca Olimpiskais vicečempions un Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers un Latvijas Sporta federāciju padomes vadītājs Einars Fogelis. Savukārt īpašās balvas – par mūža ieguldījumu Latvijas sportā saņēmēja vārdu paziņoja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Lasīt vairāk...

Kā (iz)dzīvot klimata pārmaiņu vējos? (2.daļa)

  • Publicēts Vide

“Mūsdienās, kad bioloģiskā daudzveidība ir tik apdraudēta, kā vēl nekad, jāsāk piedomāt pie lietām, kas līdz šim bijušas pašsaprotamas: kā saglabāt stabilu klimatu, tīru ūdeni, tīru vidi. To visu daba nodrošina par brīvu, ja tikai tai ļaujam un neiznīcinām smalko ekosistēmas drošības tīklu,” uzsver Latvijas Dabas fonda padomes priekšsēdētāja Inga Račinska, norādot, ka Latvijas Dabas fonds ikdienā iestājas par ekosistēmu lomas novērtēšanu klimata stabilitātes nodrošināšanā.

Lasīt vairāk...

Vienpadsmit koncertos Dzintaru koncertzālē izskanēs piektais Ziemassvētku festivāls

No 13. decembra līdz 7. janvārim jau piekto gadu atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies krāšņākais ziemas muzikālais notikums – Ziemassvētku festivāls. Vienpadsmit muzikāli daudzveidīgos koncertos būs iespēja baudīt dažādu tautu skaistākās ziemassvētku melodijas, gregoriskos un viduslaiku dziedājumus, klasiskās mūzikas pērles, kā arī latviešu un ārzemju komponistu skaņdarbus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.