Menu
 

Ceturtdiena, 07 Novembris 2019

Mārupē darbu sācis Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs

Mārupes novada domē atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs (VPVKAC). Līdz ar to iedzīvotājiem pieejamas klientu apkalpošanas speciālista konsultācijas par deviņu valsts iestāžu pakalpojumiem: Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Lauksaimniecības datu centrs, Nodarbinātības valsts aģentūras, Uzņēmumu reģistra, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Valsts zemes dienesta, Valsts darba inspekcijas un Lauku atbalsta dienesta.

Lasīt vairāk...

Saeima konceptuāli atbalsta administratīvi teritoriālo reformu

Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu. Par pašvaldību reformas likumprojektu balsoja 70 deputāti, bet pret bija 13 deputāti, informēja Saeimas preses dienests. Likumprojekts paredz līdz 2021.gada pašvaldību vēlēšanām līdzšinējo 119 vietējo pašvaldību vietā izveidot 39 pašvaldības.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Interneta lietošanas biežumā Latvija ir trešajā vietā Eiropas Savienībā

Norādot uz pārāk biežu viedierīču lietošanu, plašsaziņas līdzekļos un sabiedrībā ir aktualizējies jautājums par digitālo detoksu. Analizējot viedierīcēs un internetā pavadīto laiku, īpaši jauniešu vidū, statistika Latvijā ir salīdzinoši satraucoša. Fakts, ka Latvija ir viena no valstīm ar ātrāko internetu, nevienam vairāk nav noslēpums – tas vienlaikus sekmē gan dažādu nozaru attīstību, gan viedierīču lietošanas izplatību.

Lasīt vairāk...

Leonards Inkins. Mucā

Padomju valstī dzīvojušie izstrādāja tikai šim režīmam atbilstošu “dzīvesziņu”. Šodien mēs to dēvētu par “Kā labāk dzīvot”. Kā labāk, kā gudrāk, kā pareizāk, kā izdevīgāk un citus “kā” padomju pilsoņi apvienoja vienā un oriģinālvalodā tas skanēja tā: “Солдат спит, а служба идет!” – “Kaut kareivis guļ, tā dienesta laiks virzās uz priekš un tuvojas beigām”.

Lasīt vairāk...

Vilinoši iemesli izstādes "Baltic Beauty 2019" apmeklējumam

Nedēļas nogalē – no 8. līdz 10. novembrim – Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas lielākā skaistumkopšanas izstāde “Baltic Beauty 2019”. Dažādus plaša patēriņa un profesionālos skaistumkopšanas produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 360 dalībnieki no 20 pasaules valstīm. Šogad notiks septiņas vērtīgas konferences, 49 profesionālie konkursi, 30 meistarklases, 25 semināri un 49 profesionālie konkursi.

Lasīt vairāk...

Policija rosina apsūdzēt audžuvecākus par vardarbīgu apiešanos un seksuālo vardarbību pret bērniem

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par audžuģimenē konstatētiem nodarījumiem vairāku gadu garumā, ko vecāki vērsuši pret savā aizgādniecībā esošiem nepilngadīgajiem bērniem. Izmeklēšanā noskaidrots, ka no aizbildņu puses sistemātiski tikusi veikta fiziska un emocionāla vardarbība ilgstošā laika periodā kopumā pret astoņām nepilngadīgām personām, tostarp divas nepilngadīgās meitas cietušas no seksuālās vardarbības. Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, 24.septembrī kriminālprocess nodots prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Lasīt vairāk...

Nepanākuši vienošanos par atalgojuma garantiju izpildi, mediķi turpinās akcijas

Nepanākot vienošanos par atalgojuma garantiju izpildi, mediķi plāno turpināt protestēt un visā Latvijā rīkos akciju "Nolaid karogu, iededz sveci!", no 8.novembra līdz 13.novembrim lielākajām slimnīcām, ģimenes ārstu praksēm un citiem aizdedzot sveces, kā arī pusmastā nolaižot valsts karogu, aģentūru LETA informēja Latvijas Ārstu biedrības un Latvijas Jauno ārstu asociācijas pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Vīru koris "Gaudeamus" Lāčplēša dienā ar koncertu godinās latvju brīvības cīnītājus

RTU vīru koris “Gaudeamus” 11. novembrī, plkst. 19.00, Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā aulā sniegs koncertu “Latvijai un drosmei”, godinot latvju brīvības cīnītājus. Programmas emocijas un vēstījums balstīti pārliecībā, ka latvju puikiņas tieši pirms 100 gadiem ar savu neiedomājamo drosmi un vēl dažbrīd bērnišķīgu nepieredzi, karojot ar vāciešiem, krieviem un vietējo komunistu anarhiju, izdarīja to, lai mēs stāvētu tādā Latvijā, kāda tā mums ir.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.