Menu
 

Otrdiena, 26 Novembris 2019

Atzīmējot Teodora Zaļkalna 143 gadu jubileju, aicina aizdegt svecītes pie tēlnieka pieminekļa Siguldā

Sestdien, 30. novembrī, Siguldas novadniekam, tēlniekam un vienam no latviešu profesionālās tēlniecības pamatlicējiem Teodoram Zaļkalnam aprit 143. dzimšanas diena. Godinot vecmeistaru dzimšanas dienā, novadnieki un tēlnieka talanta cienītāji aicināti 30. novembrī visas dienas garumā novietot aizdegtas svecītes pie Ojāra Siliņa veidotā Teodora Zaļkalna pieminekļa, kas atrodas blakus kultūras centram “Siguldas devons”.
Lasīt vairāk...

Sveču akcijā pie Brīvības pieminekļa pieminēs Rumbulas traģēdijas upurus

30. novembrī aprit 78 gadi kopš lielākās civiliedzīvotāju masu slepkavības Latvijas vēsturē – Rumbulas mežā dzīvību zaudēja 25 000 Latvijas pilsoņu. Pieminot šo traģisko notikumu, pilsoniskā iniciatīva "Rumbula – 78. Mēs atceramies, mums sāp" aicina 30. novembrī laikā no plkst. 18.00 līdz 22.00 pie Brīvības pieminekļa aizdedzināt sveci Rumbulas mežā noslepkavoto ebreju piemiņai.

Lasīt vairāk...

Politiķi nesteigsies dekriminalizēt "ārstu netīšās kļūdas"

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija 26. novembrī nepieņēma nekādu lēmumu par Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) rosinājumu dekriminalizēt "ārstu netīšās kļūdas" un pie šī jautājuma atgriezīsies nākamgad, "jo steigai šajā jautājumā nav pamata", pēc šī jautājuma izskatīšanas pavēstīja Sociālo lietu komisijas vadītājs Andris Skride (AP).

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada būvvalde saņem balvu kā e-iecerēm bagātākā būvvalde

22. novembrī norisinājās Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) rīkotā konference “BIS – platforma būvniecības procesa digitalizācijai”, kuras ietvaros pirmo reizi tika godināti aktīvākie Būvniecības informācijas sistēmas (BIS) lietotāji. Tajā Ķekavas novada būvvalde saņēma balvu nominācijā “E-iecerēm bagātākā pašvaldība”.

Lasīt vairāk...

Jānis Dimants. Vieniem jūsma, citiem škrobe, tantei Puikulē – izmisums

Kamēr rit saceltā jezga viena TV kanāla iespējamas izzušanas sakarā, kā drukātās preses kantes turētājs notiekošajā raugos ar tādu kā skaudību. Kālab ne mazāko satraukumu nemana, kad izzūd tas vai cits drukātais izdevums? Piemēram, pilnīgi bez jelkāda iemesla minēšanas izskanēja ziņa, ka neiznāks vairs Preiļu "Novadnieks". Nu labi, izlaidusi garu kāda tur reģionālā avīžele. Bet aizvadītās vasaras vidū beidza pastāvēt nacionāla apjoma laikraksts, un – ne čiku, ne grabu. Aizgājējs saucās "Izglītība un Kultūra" – dzīves tik nozīmīgas jomas aptverošs izdevums. Ja apdraudētā TV kanāla aizstāvji piesauc, cik varens zīmols bijis LNT, vecāka gadagājuma lasītāji varētu atcerēties, kāda mums savulaik bija "Skolotāju Avīze", īpaši Atmodas laikā un kad redaktors bija Fēlikss Zvaigznons. Personība! Viņa vārdu zināja vai visa sabiedrība. Iespējams, ka "Izglītība un Kultūra" aizgāja nebūtībā tādēļ, ka tai nebija sava Zvaigznona. Bet tā nedrīkstēja notikt! Tāpat kā nedrīkstēja pieļaut, ka savulaik pa skuju taku aizgāja "Literatūra un Māksla", "Liesma", "Latvijas Jaunatne", "Rīgas Balss", "Karogs" – tik kāri lasīti un mīlēti izdevumi.

Lasīt vairāk...

Televīzijas pirmizrādi piedzīvos dokumentālā īsfilma par pusaugu meiteņu pašapziņu

“Skaistai būt” ir režisores Andras Doršs debija dokumentālajā kino, tā stāsta par jaunu meiteņu pasauli mūsdienu Latvijā – par skaistuma izpratni, pašapziņu, mijiedarbību ar vienaudžiem un dzīvi sociālo tīklu un viedtālruņu laikmetā. Filmas pamatā ir sarunas ar pusaudzēm. Filmu varēs redzēt 26. novembrī LTV1 ēterā plkst. 22.05, kā arī tīmekļa vietnē “Replay”, informē sociālās kustības “#Neklusē” komunikācijas konsultante Kristīne Geida.

Lasīt vairāk...

Investējot 1,2 miljonus eiro, "Ādažu čipsu" ražotnē automatizē pakošanas procesus

“Orkla Latvija” investējusi 1,2 miljonus eiro ražošanas procesu uzlabošanā, iegādājoties un uzstādot čipsu ražotnē jaunu pakošanas automatizācijas iekārtu. Robotizētā sistēma, kas sastāv no pieciem paralēlā savienojuma jeb “Delta” tipa robotiem, divām kastu formēšanas iekārtām un viena vākotāja, kopā automātiski formē kasti, sapako čipsu paciņas kastēs un uzliek vāku, informē “Orkla Latvija” komunikācijas direktore Lineta Mikša.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.