Menu
 

Otrdiena, 05 Novembris 2019

Pie Vangažiem aizturēts maluzvejnieks ar elektroierīci zvejai un četru lašveidīgu zivju lomu

5. novembrī reida laikā Valsts vides dienesta (VVD) inspektori Straujupītē pie Vangažiem aizturēja un nodeva policijas darbiniekiem maluzvejnieku, kas nelikumīgai zvejai izmantoja elektroierīci un jau bija ieguvis četru lašveidīgu zivju lomu, aģentūru LETA informēja dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Lasīt vairāk...

Jaunkaledonijā 2020. gada 6. septembrī notiks vēl viens neatkarības referendums

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā 2020. gada 6. septembrī notiks vēl viens neatkarības referendums, otrdien paziņojis Francijas premjerministrs Eduārs Filips. Vēlētāji referendumā 2018. gada novembrī ar 57% pret 43% nobalsoja par palikšanu Francijas sastāvā, taču neatkarības atbalstītāju skaits bija daudz lielāks, nekā tika gaidīts.

Lasīt vairāk...

Valdība lemj šā gada budžetā pārdalīt 1,3 miljonus eiro pasākumiem kultūras nozarē

Ministru kabinets 5. novembrī lēma par apropriācijas pārdali – finansējuma pārdali starp ministrijām u.c. centrālajām valsts iestādēm –, lai būtu iespējams veikt profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) "Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola" profesionālās kultūrizglītības ēkas Alejas ielā 18/20, Liepājā, 1. kārtas būvdarbus, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM), Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (LNVM), Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) un Rīgas Kino muzeja (RKM) krājuma daļas pārcelšanu uz jaunuzcelto Muzeju krātuvi Rīgā, Pulka ielā 8, kā arī organizēt starptautisku romu kultūras festivālu "Roma World 2019". Par minētā finansējuma pārdali lēmums vēl jāpieņem arī Saeimai.

Lasīt vairāk...

Siguldas Restorānu nedēļā varēs baudīt rudenīgus ēdienus

Šogad Siguldas Restorānu nedēļai izstrādāts jauns koncepts – “Piešķir krāsas rudenim”, kurā septiņu restorānu šefpavāri un ēdienu virtuozi apspēlēs rudens krāšņumu un krāsainību caur gastronomisku piedzīvojumu. Restorānu nedēļas piedāvājums būs spēkā valsts svētku nedēļas laikā – no 11. līdz 18. novembrim. 

Lasīt vairāk...

"Rail Baltica" lidostas stacijas būvniecība varētu izmaksāt 250–280 miljonus eiro

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" stacijas Rīgas lidostā būvniecība varētu izmaksāt 250–280 miljonus eiro, tomēr konkrēta summa tiks precizēta, izsludinot būvniecības iepirkuma otro kārtu, otrdien žurnālistiem pastāstīja par "Rail Baltica" īstenošanu Latvijas teritorijā atbildīgā uzņēmuma "Eiropas dzelzceļa līnijas" valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris.

Lasīt vairāk...

Citskovskis: Nākamgad identificēsim valsts iestādes, kurās atalgojuma līmenis ir par zemu

Patlaban Valsts kancelejā (VK) norit darbs pie valsts iestādēs strādājošo atalgojuma regulējuma sakārtošanas un iekšējo procesu pārskatīšanas, savukārt nākamgad plānots identificēt tās publiskā sektora nozares un iestādes, kurās atalgojuma līmenis ir par zemu, 5. novembra rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja VK direktors Jānis Citskovskis.

Lasīt vairāk...

Aptauja Garkalnē. Kā vērtējat Garkalnes novada vadītāja darbu?

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Attīstībai/Par!") pieprasījis Garkalnes novada domes priekšsēdētājam Mārtiņam Gunāram Bauzem-Krastiņam sniegt paskaidrojumus par Valsts kontroles veiktajā pārbaudē atklātajiem pārkāpumiem. Kā liecina ziņojumā pieejamā informācija, Garkalnes novada domes vadība ilgstoši ir pārkāpusi pašvaldību darbību reglamentējošos likumus, kā arī domes vadība un deputāti nav ievērojuši pašu pieņemtos saistošos noteikumus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.