Menu
 

Pirmdiena, 25 Novembris 2019

Saistībā ar akcizēto preču nelikumīgu apriti Rīgas Centrāltirgus teritorijā veiktas 89 kratīšanas; ir apcietinātas personas

21.un 22.novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde veica 89 vērienīgas kratīšanas Rīgas Centrāltirgus teritorijā un citviet Rīgas reģionā ar mērķi apkarot nelegālo akcīzes preču apriti. Aizdomās par akcīzes preču nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa, kopumā tika aizturētas 12 personas. Četrām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Lasīt vairāk...

Izdota 2018.gada Dziesmu un deju svētku grāmata ar DVD

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) ir laidis klajā 2018. gada Dziesmu un deju svētkiem veltītu izdevumu ar noslēguma koncerta “Zvaigžņu ceļā” un deju lieluzveduma “Māras zeme” videoierakstiem DVD formātā. Izdevums ir pieejams tirdzniecībā LNKC, kā arī tuvākajā laikā to varēs iegādāties citās tirdzniecības vietās.

Lasīt vairāk...

Tradīciju sarīkojumā Katlakalnā izzinās Andrejdienas ieražas

30.novembrī Katlakalna tautas namā projekta "Gadskārtu un mūža godu tradīciju skola" ietvaros notiks tradīciju sarīkojums "Kā sagaidīsim Andrejdienu". Plkst. 16.00 tradicionālo deju meistardarbnīcu “Jurjānu Andreja pierakstītās dejas un rotaļas” vadīs tradicionālās dejas meistare Dace Circene un etnokompānija “Zeidi”. Ap sešiem vakarā būs atsevišķi meitu un sievu, un puišu un vīru rituāli kopā ar Guntu Sauli un Andri Kapustu. Bet plkst. 19.00 sāksies Andrejvakars Katlakalnā – saviesīgā daļa ar mielastu, dejām, spēlēm, rotaļām un sadziedāšanu. Andreju svētīšanā piedalīsies tautas mūzikas instrumentu kopa “UT” no Utenas Lietuvā, Ceraukstes folkloras kopa “Laukam pāri”, kā arī Baldones, Bārbeles, Skrīveru un Tomes folkloras kopu dalībnieki.

Lasīt vairāk...

Sākušies mežaino kāpu biotopu atjaunošanas darbi Carnikavas novadā

  • Publicēts Vide

Novembrī dabas parkā Carnikavā, Gaujā un Lilastē sāk mežaino kāpu biotopu atjaunošanas darbus projekta “LIFE CoHaBit” ietvaros. Tos plānots pabeigt līdz nākamā gada pavasarim. Kā liecina informācijas Carnikavas novada pašvaldības mājaslapā, atjaunošanas darbi tiek veikti, lai uzlabotu augšanas apstākļus un radītu labvēlīgas dzīvotnes retām un aizsargājamām sugām.

Lasīt vairāk...

Gada nogalē Salaspilī izskanēs Mārtiņa Brauna un vokālās grupas "Insomnia" koncertprogramma "Veltījums"

Komponists Mārtiņš Brauns sava talanta cienītājiem sagatavojis īpašu veltījumu mūzikā – koncertprogrammu, kurā par vadmotīvu kļuvusi populārā un iemīļotā dziesma "Veltījums" no kinofilmas "Ziemassvētku jampadracis". Ziemassvētku laika koncertprogrammā tā skanēs jaunā aranžējumā, līdztekus maz dzirdētām un nedzirdētām komponista dziesmām. 27.decembrī "Veltījumu" būs iespēja dzirdēt Salaspils kultūras namā “Rīgava”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.