Menu
 

Otrdiena, 19 Novembris 2019

Foto: Pasniedz apbalvojumus "Ķekavas novada Goda pilsonis"

15. novembrī valsts svētku pasākumā “Kokiem un cilvēkiem” Ķekavas kultūras namā trīs novadniekiem – Katlakalna tautas nama vadītājai Aijai Vitmanei, SIA “CO Priedes” valdes priekšsēdētājam Pēterim Gekam un ilggadējam Ķekavas novada deputātam Andim Adatam – tika pasniegts apbalvojums “Ķekavas novada Goda pilsonis” par īpašiem nopelniem novada labā. Apbalvojumus pasniedza Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.

Lasīt vairāk...

Siguldas novadā jau otro gadu bija iespēja sekot melnā stārķa gaitām

Latvijas Dabas fonds jau otro gadu piedāvāja vērot astoņu aizsargājamo putnu ligzdu tiešraides, tostarp Siguldas novadā esošo melnā stārķa Kaupo ligzdu, kā arī pirmo reizi tika nodrošināta tiešraide no bišu stropiem Rīgā un zemūdens nēģu nārstiem Raķupē. Šogad tiešraidēm bija aptuveni 4,5 miljoni skatījumu, kas ir gandrīz par miljonu vairāk nekā pērn, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Dalībvalstis un EP vienojas par ES nākamā gada budžetu

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) pirmdienas vakarā vienojušies par bloka nākamā gada budžetu, paziņojuši diplomāti un EP deputāti. Dalībvalstu valdību amatpersonas un eiroparlamentārieši panākuši vienprātību, ka budžeta izdevumi nākamgad būs 153,6 miljardi eiro. Papildu līdzekļi tiks paredzēti cīņai pret klimata pārmaiņām un jauniešu bezdarbu, kā arī digitalizācijai.

Lasīt vairāk...

Šogad labdarības maratons "Dod pieci!" būs rekordgarš

Šī gada labdarības maratons “Dod pieci!”, kas veltīts neārstējami slimu cilvēku dzīves nogalei un paliatīvās aprūpes sistēmas pilnveidei Latvijā, būs garākais, kāds līdz šim bijis, sasniedzot rekordu – 152,5 stundas dzīvā ētera. No 17. līdz 23. decembrim, vairāk nekā sešas diennaktis, “Latvijas radio 5 – pieci.lv” dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale īstenos unikālu labdarības formātu, kas paģērē ievērot vairākus noteikumus. Īpaši veidotā stikla studijā pilsētvidē, Doma laukumā, tiešraidē tiks atskaņos tikai ziedotāju izvēlētas dziesmas par minimālo ziedojumu 5 eiro, kas nodrošinās vienu speciālās šķidrās pārtikas ēdienreizi cilvēkiem, kuri paši vairs nevar paēst.

Lasīt vairāk...

Titulu "Goda jūrmalnieks" saņem Valdis Gavars un Irēna Kausiniece

Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītajā svinīgajā pasākumā 18. novembrī Dzintaru koncertzālē pasniegti Jūrmalas pilsētas pašvaldības apbalvojumi par ieguldījumu pilsētas attīstībā. Jūrmalas augstākais apbalvojums – Goda zīme un tituls “Goda jūrmalnieks” – piešķirts zinātniekam, novadpētniekam Valdim Gavaram un ilggadējai Pumpuru vidusskolas direktorei Irēnai Kausiniecei, savukārt apbalvojums “Par mūža ieguldījumu” – Jūrmalas Mūzikas vidusskolas klavierspēles pedagoģei Irēnei Štrausei.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.