Menu
 

Ceturtdiena, 15 Augusts 2019

Apturēta "PNB bankas" darbība

Apturēta "PNB bankas" (iepriekš "Norvik banka") darbība, aģentūra LETA uzzināja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK). FKTK lēmums paredz, ka ceturtdien plkst.21 bankai pilnībā jāpārtrauc finanšu pakalpojumu sniegšana, ieskaitot klientu maksājumu izpildi. Šāds lēmums pieņemts, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu. Tas nozīmē, ka no attiecīgā brīža "PNB bankas" karšu, internetbankas maksājumu un bankomātu darbība ir apturēta.

Lasīt vairāk...

RACA vadītājs: Apriņķu izveide šobrīd būtu tikai lieki tēriņi un "politisko cīņu lauku" atvēršana

Zinātnieku izvirzītajā modelī ir diezgan daudz labu lietu, taču šobrīd otrā līmeņa pašvaldību apriņķu veidošana būtu tikai lieki tēriņi un "politisko cīņu lauku" atvēršana, sacīja Reģionālo attīstības centru apvienības vadītājs, Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Lasīt vairāk...

Ar vērienīgu programmu septembrī atklās kultūras centra "Siguldas devons” otro sezonu

Devona laikmets bija lēciens pasaules evolūcijā. Arī kultūras centrs “Siguldas devons” ir gatavs turpināt pārsteigt, aizraut un vilināt savu skatītāju kultūras notikumu dzīlēs un spēlēs vareno izrādi, kurā vakardiena pārtop rītdienā un pirmais lēciens pāraug otrajā. No 6. līdz 8. septembrim ar aizraujošu un daudzveidīgu programmu tiks atklāta kultūras centra “Siguldas devons” otrā sezona.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Bezdarbs Latvijā tuvojas zemākajam līmenim kopš krīzes

Ekonomikas izaugsmes tempu bremzēšanās Latvijas darba tirgu pagaidām būtiski nav skārusi un bezdarba līmenis Latvijā strauji tuvojas zemākajam līmenim kopš krīzes. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada otrajā ceturksnī bezdarbs Latvijā samazinājies līdz 6,4% un pēdējā gada laikā bezdarbnieku skaits sarucis par gandrīz 14 tūkstošiem.

Lasīt vairāk...

Sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izveide Skultē varētu izmaksāt ap 90 miljoniem eiro

Pēdējos mēnešos vairāku pašvaldību iedzīvotāju sašutumu izraisījusi uzņēmuma AS "Skulte LNG Terminal" iecere veidot sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināli Skultes ostas akvatorijas ziemeļrietumos. Pats peldošais terminālis atrastos 2,5 kilometru attālumā no krasta, vienlaikus iecerēts, ka no tā, šķērsojot vairākus privātīpašumus, tiks izbūvēts gāzesvads līdz pat Inčukalna dabasgāzes krātuvei, kuru pārvalda Latvijas valstij daļēji piederošais AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus").

Lasīt vairāk...

Pasaules kausa posmā Jūrmalā piedalīsies pludmales volejbola pāri no 27 valstīm

  • Publicēts Sports

Nākamnedēļ Jūrmalā sāksies līdz šim nozīmīgākās pludmales volejbola sacensības Latvijas vēsturē – Pasaules kausa posms pludmales volejbolā. Pirmo reizi Jūrmalā, Majoru pludmalē, pulcēsies pludmales volejbolisti no visas pasaules, lai sacenstos par godalgām. Šobrīd savu dalību turnīram ir apstiprinājuši 52 pludmales volejbola pāri no 27 pasaules valstīm.

Lasīt vairāk...

Teritoriālās reformas dēļ VARAM rosina apturēt jaunu plānošanas dokumentu izstrādi pašvaldībās

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) rosina noteikt, ka jaunu pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentu izstrāde un apstiprināšana jāuzsāk tikai pēc 2021.gada pašvaldību vēlēšanām, izriet no VARAM izstrādātajiem un valsts sekretāru sanāksmē izsludinātajiem grozījumiem Teritorijas attīstības plānošanas likumā.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Visbiežāk atlīdzības par traumām piesaka 10-15 gadus vecu zēnu vecāki

Skolēnu vasaras brīvlaiks tuvojas izskaņai, un jau drīz bērni atgriezīsies mācību iestādēs. Kā liecina apdrošināšanas sabiedrības “Balta” statistika, tieši augusts un septembris ir mēneši, kad īpaši strauji pieaug atlīdzību pieteikumu skaits saistībā ar traumām, ko guvuši bērni. Šī gada pirmajos septiņos mēnešos atlīdzībās par bērnu traumām izmaksāti teju 68 tūkstoši eiro, turklāt apdrošinātāja dati liecina, ka visbiežāk traumas gūst zēni, kas ir vecumā no 10 līdz 15 gadiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.