Menu
 

Piektdiena, 02 Augusts 2019

JKP un V joprojām vēlas ārkārtas vēlēšanas Rīgā, lai arī ticamāka izskatoties līdzšinējās koalīcijas salabšana

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un "Vienotības" Rīgas domes frakcijas joprojām vēlas ārkārtas vēlēšanas galvaspilsētā un nav gatavas paust atbalstu citas opozīcijas partijas - "Latvijas attīstībai" (LA) - Rīgas mēra amata kandidātam Viesturam Zepam (LA), lai arī pieļauj, ka līdz ārkārtas vēlēšanām netiks nonākts un domes priekšsēdētāja amatā tiks ievēlēts "Gods kalpot Rīgai" (GKR) virzītais Oļegs Burovs.

Lasīt vairāk...

Ķekavā deputāti vērtē ministru

Trešdien Ķekavā viesojās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, lai sarunā par gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu tiktos ar Ķekavas novada un Baldones novada deputātiem. Šī bija viena no pēdējām ministra vizītēm reģionos šajā reformas apspriešanas posmā, līdz ar ko interesanti, kā tikšanos vērtē abu novadu deputāti.

Lasīt vairāk...

60,8 % Latvijas iedzīvotāju dzimtā valoda ir latviešu, Pierīgā – 75,2 %

2017.gada nogalē 60,8 % Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju dzimtā valoda bija latviešu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Salīdzinot ar 2000. gada tautas skaitīšanas datiem, par 2,6 procentpunktiem pieaudzis iedzīvotāju īpatsvars, kuru dzimtā valoda ir latviešu, un samazinājies to iedzīvotāju īpatsvars, kuru dzimtā valoda ir cita.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.