Menu
 

Pirmdiena, 05 Augusts 2019

Lielākā nakts ekspedīcija bērniem Latvijā, "Mazais princis", Ozols un citi pārsteigumi Jūrmalā

9.un 10. augustā no plkst. 20.00 līdz 23.00 Dzintaru mežaparkā Jūrmalā notiks viens no gada gaidītākajiem pasākumiem – nakts ekspedīcija bērniem “Nestāsti pasaciņas”. Dažādus fantāzijas tēlus parkā iedzīvinās Latvijas mākslinieki. Aizraujošā nakts ceļojuma noslēgumā bērni un vecāki varēs arī izdejoties hiphopa mākslinieka Ozola un muzikālās apvienības “Mazais princis” pavadījumā, pavēstīja Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Ceļojums. Raiņa un Aspazijas trimdas vieta Lugāno

Nesen atgriezos no ceļojuma “Viens ezers, četras kalnu zemes”. Dzīvojām pie Bodenezera un katru dienu devāmies citā virzienā, apmeklējot vairākas valstis – Vāciju, Austriju, Šveici, Itāliju un Lihtenšteinu. Viens no spilgtākajiem ceļojuma iespaidiem bija Šveices pilsētas Lugāno apmeklējums, kur no 1906. līdz 1920. gadam dzīvoja Rainis un Aspazija.

Lasīt vairāk...

Trīs pārbaudītas viltības, lai bērnam iemācītu mazgāt rokas

Bieži vien bērni rokas mazgā nelabprāt, tāpēc vecākiem jāmeklē radoši veidi, kā šo ikdienas pienākumu pārvērst jautrā piedzīvojumā. Ja roku mazgāšana kļūs par ieradumu jau no bērna kājas, tas būs ne tikai ieguvums vecākiem, bet arī palīdzēs bērnam izvairīties no dažādām netīro roku slimībām visas dzīves garumā.

Lasīt vairāk...

Skultes zivsaimniecības uzņēmums "Varita" attīstībā investējis 3,6 miljonus eiro

Zivsaimniecības uzņēmums “Varita” ar Lauku atbalsta dienesta atbalstu un bankas “BlueOrange” piešķirtā finansējuma palīdzību uzņēmuma attīstībā investējis 3,6 miljonus eiro. No šīs summas 1,1 miljons eiro tiek izmantots modernizācijai, tai skaitā jaunu saldēšanas iekārtu iegādei, savukārt atlikusī summa tiks ieguldīta uzņēmuma attīstībā un nozvejas apjomu palielināšanā.

Lasīt vairāk...

Kā bērniem mācīt veselīgu attieksmi pret naudu no bērnības?

Bērnus jau no mazotnes var un vajag iesaistīt sarunās par naudu un budžeta plānošanu – jo ātrāk bērni sapratīs, ka nauda neaug kokos, jo lielāki ieguvēji viņi un vecāki būs. Ar sarunām un praktiskiem piemēriem jāpalīdz bērniem saprast, kur nauda rodas un kur tiek tērēta. Tas ir vecāku darbs, to visu pienācīgi izskaidrot. Bērnībā ieliktie pamati var palīdzēt bērniem pieaugušā vecumā iegūt lielāku finansiālu harmoniju un savu un ģimenes dzīvi mazāk pakļaut stresam.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.