Menu
 

Ceturtdiena, 08 Augusts 2019

Foto: Noslēdzies darbs pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta

Šonedēļ noslēdzies darbs pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta, kura tapšanā piedalījās tādi mākslinieki, kā komponiste, prestižās "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis, diriģents Māris Sirmais un Valsts akadēmiskā kora "Latvija" mākslinieki, kā arī īpaši filmai izveidots orķestris. Tajā orķestra producents un Latvijas Lielās Mūzikas balvas laureāts Edgars Saksons apvienojis mūziķus no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas.

Lasīt vairāk...

Mārcis Bendiks: Salamans Mācītājs un Valsts kontrole

Nodārdēja timpāni un cimbalas, un augstajie nāca ar ziņu tautai: “1. augustā stājas spēkā grozījumi Valsts kontroles likumā, kas piešķir tiesības Valsts kontrolei lemt par zaudējumu piedziņu no amatpersonām un darbiniekiem, ja tie valsts vai pašvaldības budžetam radīti nelikumīgas rīcības rezultātā. Jaunās normas mērķis ir stiprināt amatpersonu atbildību un godprātīgu rīcību ar nodokļu maksātāju naudu.”

Lasīt vairāk...

Akūtā ozolu kalšana konstatēta arī Murjāņos

  • Publicēts Vide

Šī gada jūnijā un jūlijā Nacionālajā fitosanitārajā laboratorijā nogādāti 19 ozolu paraugi, no kuriem piecos gadījumos vismaz viena no slimību izraisošajām baktērijām apstiprināta, liecina Valsts meža dienesta veiktie ozolu mežaudžu apsekojumi.  Slimība apstiprinājusies Sējas novada Murjāņos, Raņķu pagastā, Ungurmuižā, Bebrenes pagastā un Vecsalienā augošajiem ozoliem.

Lasīt vairāk...

Levits un Pabriks apsprieduši iespēju palielināt budžetu aizsardzības jomai

Valsts prezidents Egils Levits ceturtdien Rīgas pilī tikās ar aizsardzības ministru Arti Pabriku, lai apspriestos par dažādiem Latvijas aizsardzības tematikas jautājumiem. Sarunā E. Levits augstu novērtēja Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) spējas un sadarbību ar partnervalstīm un sabiedroto spēkiem, paužot lepnumu par Latvijas NBS, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Lasīt vairāk...

Sākti būvdarbi Ķemeru atjaunošanai

Ķemeros sākti pirmie atjaunošanas darbi Ķemeru ūdenstorņa pārbūvei un tam piegulošo ielu infrastruktūras pilnveidei. Uzsākta arī skvēra labiekārtošana, kurā atrodas vēsturiskā skulptūra – cilnis “Tautu deja”, kas tiks veidots kā publiski pieejama ūdens dzeršanas vieta. Restaurējot Ķemeru ūdenstorni, tajā ierīkos tūrisma informācijas punktu un skatu torni, vēsta Jūrmalas pilsētas pašvaldība.

Lasīt vairāk...

Operdziedātāja Inga Šļubovska-Kancēviča iesaka apmeklēt dabas taku Krimuldā

Latvijas Nacionālajā operā šonedēļ sākas jaunā sezona un izrādēs klausītājus atkal priecēs operdziedātāja Inga Šļubovska-Kancēviča. Taču Inga atrod laiku arī īpašiem projektiem – jau 23. un 24. augustā viņa kopā ar kolēģiem operdziedātāju Juri Jopi un aktrisi Olgu Dreģi aicinās uz koncertprogrammu “Gaismēnu spēles”, kurā savīsies Alfrēda Kalniņa solodziesmas un Šekspīra soneti.

Lasīt vairāk...

Ikšķiles novada pašvaldība vēstulē Ministru prezidentam lūdz uzdot VARAM sniegt atbildes uz domes jautājumiem

Ikšķiles novada pašvaldība ir nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam Arturam Krišjānim Kariņam, vienlaikus informējot arī Saeimas frakcijas, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju un Latvijas Pašvaldību savienību, par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atbildes nesniegšanu pēc būtības.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.