Menu
 

Trešdiena, 28 Augusts 2019

Siguldas novada kapsētās turpmāk veiks videonovērošanu

Rūpējoties par Siguldas novada kapsētu teritoriju labticīgu lietošanu, iedzīvotāju iekārtoto tuvinieku atdusas vietu saglabāšanu, sargājot tās no iespējama vandālisma vai zādzībām, kā arī rūpēs par kapsētu apmeklētāju drošību, Siguldas novada pašvaldības policija ir uzsākusi kapsētu teritoriju videonovērošanu.

Lasīt vairāk...

Ar daudzveidīgu aktivitāšu programmu svinēs Nacionālās bibliotēkas simtgadi

Sestdien, 31. augustā, no plkst. 10.00 līdz 20.30 ar daudzveidīgu pasākumu programmu notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) simtgades svinības. Tajās, rīkojot diskusijas, radošās darbnīcas, izstādes, spēles, koncertus, filmu seansus un citas aktivitātes, piedalīsies teju 100 sadarbības partneri – LNB draugi un domubiedri. Ieeja bez maksas.

Lasīt vairāk...

Profesore: Monopoltiesības uz 20 gadiem ir neiedomājams fenomens

Līdz šim Rīgā atkritumus apsaimniekoja četras kompānijas par dažādiem tarifiem. Taču Rīgas dome lēmusi uz nākamajiem 20 gadiem visu atkritumu apsaimniekošanu uzticēt vienam operatoram – vairāku uzņēmumu izveidotajai akciju sabiedrībai “Tīrīga”. Biznesa augstskolas “Turība” Uzņēmējdarbības vadības fakultātes profesore Rosita Zvirgzdiņa norāda, ka ekskluzīvas monopoltiesības uz 20 gadiem mūsdienu tirgus apstākļos ir neiedomājams fenomens, īpaši, ja paraugāmies uz citām lielākajām Eiropas pilsētām, kur šāda veida līgumi tiek slēgti uz pieciem vai maksimums septiņiem gadiem.

Lasīt vairāk...

Viļņā tuvāko gadu laikā varētu uzbūvēt mošeju

Viļņā tuvāko gadu laikā varētu uzcelt nelielu mošeju, kuras būvniecība izmaksātu septiņus līdz astoņus miljonus eiro, trešdien vēstīja ziņu portāls "15min.lt". Nacionālais zemes dienests Viļņas sunnītu musulmaņu reliģiskajai kopienai bez maksas nodevis lietošanā 8400 kvadrātmetru lielu zemesgabalu Viļņas Liepkalnes mikrorajonā.

Lasīt vairāk...

Baltijas jūra ir pārmēslota! Kā dzīvot tālāk? (turpinājums)

  • Publicēts Vide

Baltijas jūra tiek uzskatīta par jaunu jūru, jo tās ģeoloģiskā vēsture ir salīdzinoši īsa. Šajā vēsturiskajā laikaposmā tā izgājusi gan saldūdens, gan jūras, gan arī iesāļūdeņu fāzi. Pašos pirmsākumos, ap 14 000.–10 300. gadu pirms mūsu ēras, bija Baltijas ledus ezers - iesāļūdeņu un saldūdens baseins. Pirmās šeit sastopamās zivju sugas tolaik bija sīga, zaķzivs, salaka, respektīvi – aukstummīlošas sugas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.