Menu
 

Ceturtdiena, 29 Augusts 2019

Ekonomists: Straujo algu kāpumu būs grūti noturēt

Lai arī Latvijas ekonomika šogad aug lēnāk nekā iepriekšējos divos gados, darba ņēmējus tas pagaidām nav ietekmējis un darba alga Latvijā turpina strauji palielināties. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada otrajā ceturksnī vidēja darba alga Latvijā augusi par 7,8% salīdzinājumā ar pērno gadu un sasniegusi 1083 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Lasīt vairāk...

Dronu izmēģinājuma teritorijā Baložos notiek pirmās apmācības Indijas autoražošanas uzņēmumam

Ķekavas novada pašvaldībai atbalstot jaunu tehnoloģisko inovāciju ieviešanu un tehnisko jaunradi, šogad Baložos tika izveidota atbilstoša teritorija bezpilota lidaparātu jeb dronu lidojumu izmēģinājumiem. Un šonedēļ, 28. un 29. augustā, tur notiek pirmie lidojumi, ko īsteno SIA “SPH Engineering”, demonstrējot izstrādāto jauno tehnoloģiju “UgCS” vienam no lielākajiem Indijas autoražošanas uzņēmumiem, informē Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Lasīt vairāk...

Ādažu novadnieki – diplomāts Fēlikss Cielēns, zinātnieki Prīmaņi un mākslinieku pulks

Ādažu novadu par savu mājvietu ievērojami cilvēki izvēlas ne tikai mūsdienās, tā bijis vienmēr. Savulaik te dzīvojis bijušais Latvijas ārlietu ministrs Fēlikss Cielēns un brāļi Prīmaņi – pirmais latviešu anatoms un antropologs Jēkabs Prīmanis un kādreizējais Latvijas Universitātes rektors Mārtiņš Prīmanis –, bet pagājušā gadsimta 60. un 70. gados Baltezeru par savu dzīvesvietu izvēlējās dzejniece Ārija Elksne, operdziedātājs Miķelis Fišers, aktieri Lidija Freimane, Velta Līne un Gunārs Cilinskis, arhitekts Ivars Strautmanis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.