Menu
 

Svētdiena, 21 Februāris 2021

Saulkrasti – vienīgā pilsēta Latvijā, kur visvairāk ir iecienīts džezs

Vērojot šobrīd notiekošo pilsētas estrādes renovāciju, domās tā vien gribas ar kāju piesist ritmu līdzi kādam meldiņam un sapņot par gaidāmajiem pasākumiem. Un te nu var apgalvot, ka Saulkrasti nav iedomājami bez pasaulslavenā festivāla “Saulkrasti Jazz”. Lai arī šobrīd aiz loga ir ziema un šķiet, ka nekas jau nenotiek, tomēr pasaules līmeņa festivāla organizēšanā ir jāiegulda liels darbs. Raimonds Kalniņš ir “Saulkrasti Jazz Festival” direktors un sitaminstrumentu pedagogs, cilvēks, kurš, darot savu sirdsdarbu, Saulkrastu vārdu ir izdaudzinājis visā pasaulē. Ja džezs,  tad Saulkrasti!

Lasīt vairāk...

Pieci dabas līdzekļi mieram un labākam miegam: iesaka farmaceite

Izjust nemieru, īpaši pandēmijas apstākļos, ir gluži normāli, un satraukums pats par sevi nav nekas slikts – tas liek apzināties iespējamās briesmas, riskus un motivē rīcībai. Tomēr, kad nemiers kļūst par ikdienu un ietekmē dzīves kvalitāti, ir jāpiedomā pie veidiem, kā to mazināt. Lai arī pats svarīgākais ir izmaiņas dzīvesveidā, ikdienā palīdzēt var arī nomierinoši dabas līdzekļi.

Lasīt vairāk...

Kā pagatavot lielisku kafiju meža vidū

Kafiju dzeram, lai baudītu tās garšu, priecātos par rituālu un iegūtu rītos vai pēcpusdienās tik ļoti nepieciešamo enerģijas lādiņu. Iespējams, daudzi ir iegādājušies kafijas automātus, dzirnaviņas vai piederumus, kas padara pagatavoto kafiju nemainīgi izcilu katru rītu. Taču mēdz gadīties situācijas, piemēram, pārgājiens vai ciemošanās pie tuviniekiem, kad piederumu nav pa rokai, taču pie lieliskas kafijas ir pierasts. Vai maz ir iespējams pagatavot lielisku kafiju bez īpašām palīgierīcēm? Noteikti, taču ir vērts atcerēties pāris nianšu, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.

Lasīt vairāk...

Klāt gavēnis! Kas jāņem vērā?

17.februārī sākās gavēnis, kas līdz pat Lieldienām vismaz daļai cilvēku ikdienā ienesīs ēšanas un uzvedības paradumu izmaiņas. Gavēnis var būt gan reliģisku, gan arī nereliģisku apsvērumu vadīts (reizēm saukts arī par badošanos), piemēram, lai samazinātu holesterīna līmeni un nomestu lieko svaru. Latvijas iedzīvotāju vidū pēdējā gada laikā gavēni ir ieturējuši 13% aptaujāto, kamēr lielākā daļa jeb 85% gavējuši nav, secināts “BENU Aptiekas” Veselības monitoringa datos, kas iegūti sadarbībā ar SKDS.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.