Menu
 

Ceturtdiena, 18 Februāris 2021

Daba ienāk pilsētā: kā zaļā infrastruktūra uzlabo pilsētnieku dzīvi

Mēdz teikt, ka visu nevar dabūt. Ja nu tomēr gribas savienot nesavienojamo? Kā rast balansu starp pilsētas dinamisko ritmu un dabas mierinošo klātbūtni? Katru dienu strādāt un mācīties dzīvīgā metropolē, bet ik vakaru atpūsties, dabas ieskautam? Atbilde uz šīm vēlmēm ir zaļā infrastruktūra, kas arvien vairāk ietekmē pilsētplānošanas tendences.

Lasīt vairāk...

Olainē un Pārolainē no 10.marta būs zemāks siltumenerģijas tarifs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi AS “Olaines siltums un ūdens” jaunus siltumenerģijas tarifus. No šā gada 10. marta siltumenerģijas tarifs būs par 3,7% zemāks – 41,77 EUR/MWh (bez PVN). Jaunais tarifs tiks piemērots lietotājiem Olainē un Pārolaines ciemā. Starp 30 lielākajām Latvijas pilsētām Olainē būs viens no zemākajiem siltumenerģijas tarifiem valstī. Šobrīd pirmajā vietā ar zemāko tarifu ierindojas Aizkraukle.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Mazie uzņēmumi attālinātā darba režīmu izjūt smagāk

Ir pagājis aptuveni gads, kopš mūs skāra pirmais pandēmijas vilnis, un šajā laikā liela daļa uzņēmumu ir pārgājuši uz attālinātā darba formātu. Tas nozīmē, ka uzņēmumiem savā ikdienā nācās ieviest dažādus tehnoloģiju risinājumus, pielāgojoties dzīvei tiešsaistē. Vieniem tas izdevies veiksmīgāk, citiem – nē, turklāt, jau šobrīd daļa uzņēmumu paziņojuši, ka neplāno pilnībā atgriezties pie darba klātienē arī pēc pandēmijas.

Lasīt vairāk...

CSP: Latvijas preču eksports 2020.gadā sasniedzis rekordu

2020.gadā Latvijas preču eksporta vērtība veidoja 13,19 miljardus eiro – par 224 miljoniem eiro jeb 1,7 % vairāk nekā 2019. gadā, un tā ir līdz šim augstākā eksporta vērtība. Preču importa vērtība sasniedza  15,08 miljardus eiro, par 836,6 miljoniem eiro jeb 5,3 % mazāk nekā 2019. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

Lasīt vairāk...

Saeimas komisija lemj par jaunā īres regulējuma virzīšanu galīgajam lasījumam

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ceturtdien noslēdza darbu pie jauna Dzīvojamo telpu īres likuma projekta un nolēma to virzīt izskatīšanai Saeimā. Likuma projekts izstrādāts, lai precizētu un pilnveidotu līdzšinējo regulējumu, nodrošinātu līdzvērtīgu īrnieku un izīrētāju pienākumu un tiesību apjomu, kā arī risinātu citus jautājumus īres tiesību jomā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.