Menu
 

Trešdiena, 24 Februāris 2021

Ikšķiles novada pašvaldības izpilddirektore gūst deputātu vairākuma atbalstu un varēs turpināt darbu

Ikšķiles novada domes trešdienas sēdes darba kārtībā bija iekļauts jautājums par Ikšķiles novada pašvaldības izpilddirektores Agneses Jankunas atbilstību ieņemamajam amatam. Septiņi deputāti balsoja "par", divi deputāti "pret", divi deputāti atturējās, līdz ar to Agnese Jankuna guva deputātu vairākuma atbalstu un turpina darbu līdzšinējā amatā.

Lasīt vairāk...

Četras elektroniskās ierīces, kurām jābūt mājas aptieciņā

Sekot līdzi vispārējām veselības stāvokļa izmaiņām ir īpaši svarīgi ne tikai šobrīd, pandēmijas laikā, bet būs arī pēc tās – pandēmija ir mainījusi mūsu paradumus un cilvēki turpmāk daudz vairāk pievērsīs uzmanību savai veselībai. Arī ilgstošā sēdēšana, mazāk kustīgs dzīvesveids un paaugstināts stress ir ietekmējis veselību lielai daļai cilvēku. Īpaši svarīgi sekot līdzi vispārējām veselības stāvoklim ir cilvēkiem, kuri ir dažādās riska grupās. Lai ērti, mājas apstākļos sekotu savam veselības stāvoklim, mājas aptieciņā lieti noderēs četras elektroniskas ierīces.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Situācija darba tirgū saglabājas labāka nekā Covid-19 pandēmijas pirmajā vilnī

Covid-19 pandēmijas otrais vilnis Latvijas darba tirgu pagaidām ir ietekmējis būtiski mazāk nekā tās pirmais vilnis, un pērnā gada pēdējā ceturksnī bezdarbs Latvijā samazinājās līdz 7,9 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Protams, stingrākie epidemioloģiskie ierobežojumi stājās spēkā tikai decembra otrajā pusē, un ceturtā ceturkšņa bezdarba rādītājos tos vēl īsti neredzam, taču arī šī gada janvārī situācija darba tirgū saglabājas labāka nekā Covid-19 pandēmijas pirmajā vilnī.

Lasīt vairāk...

Linkaits: "Rail Baltica" dos iespējas reģionu attīstībai

“Jaunā un modernā dzelzceļa infrastruktūra radīs kā satiksmes, tā arī reģionu attīstības iespējas. Svarīgi, lai tās maksimāli tiktu izmantotas Latvijas reģionu iedzīvotāju un uzņēmēju labā,” trešdien tiešsaistes konferencē “Rail Baltica – jaunas iespējas reģionālajai satiksmei” atzina satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Lasīt vairāk...

CSP: pērn bezdarbnieku skaits Latvijā palielinājies par 28,4 %

2020.gadā 78,7 tūkstoši iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem bija bezdarbnieki, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma rezultāti. Salīdzinot ar 2019. gadu, bezdarbnieku skaits ir palielinājies par 17,4 tūkstošiem jeb 28,4 %. Pērn bezdarba līmenis Latvijā bija 8,1 %, kas ir par 1,8 procentpunktiem augstāks nekā 2019. gadā. Sievietēm bezdarba līmenis joprojām saglabājas zemāks nekā vīriešiem (attiecīgi 7,1 % un 9,1 %).

Lasīt vairāk...

Jūrmalas pilsētas muzejs apmeklētājiem atvērts tīmekļvietnē

Jūrmalas pilsētas muzejs aicina apmeklētājus ieskatīties muzeja krātuvēs ar tīmekļvietnes starpniecību. Muzeja lapā sociālajā tīklā “Facebook” tiek publicēti stāsti par izstādēm un māksliniekiem, muzeja krājuma priekšmetiem un vēstures notikumiem, atmiņas – bērnu pārdomas – par muzejā piedzīvoto laikā, kad tikšanās un nodarbības norisinājās klātienē, informēja pilsētas pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

PTAC: Tirgotāji apzinīgi ievēro prasības; patērētājiem būtu rūpīgāk jāievēro veikalos noteiktos ierobežojumus

Šī gada 15. februārī Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC)  ir uzsācis veikt pārbaudes tirdzniecības vietās un līdz š.g. 23. februārim veicis vairāk nekā 150 pārbaudes. Tajās pārbaudītas mazumtirdzniecības vietas, lai pārliecinātos par Ministru kabineta  2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360  “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” ievērošanu, tajā skaitā iekšējās kontroles sistēmu (IKS) ieviešanu tirdzniecības vietās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.