Menu
 

Otrdiena, 09 Februāris 2021

IZM piedāvā klātienes mācības atsākt novados, kur Covid-19 saslimstības divu nedēļu rādītājs ir zem 200 (papildināta)

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvā klātienes mācības atsākt tajās pašvaldībās, kurās 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 ir zemāka par 200 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju, – to paredz IZM piedāvātais reģionālās pieejas princips, kuru 9.februārī vērtē valdība.

Lasīt vairāk...

Jūrmala "Eiropas kultūras galvaspilsētas" konkursā startēs kopā ar sešiem Kurzemes novadiem

Gatavību veidot ar Jūrmalu kopīgu pieteikumu konkursam “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027” apstiprinājušas sešas Kurzemes reģiona pašvaldības. Pievienojoties Jūrmalai daudzveidīgas kultūras programmas piedāvājuma izstrādē un īstenošanā, partnerību “Eiropas kultūras galvaspilsētas” konkursā apstiprinājušas Tukuma, Talsu, Kandavas, Dundagas, Jaunpils un Engures novada pašvaldības, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Inese Krieviņa.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Eksporta pieaugums palīdz mazināt Covid-19 radītos zaudējumus ekonomikā

Pēdējos mēnešos Latviju ir skāris Covid-19 otrais vilnis, kā rezultātā tirdzniecības un daudzu pakalpojumu nozaru darbība ir apturēta vai būtiski ierobežota, savukārt ekonomikā kopumā šī gada sākumā atkal ir sagaidāms IKP kritums. Tomēr situācija starp dažādām tautsaimniecības nozarēm ir ievērojami atšķirīga, un rūpniecībā, kā arī eksportā, pērnā gada nogalē turpinājās spēcīgs pieaugums.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Pusei Baltijas valstu uzņēmumu Covid-19 dēļ krities apgrozījums, taču desmitdaļai to izdevies audzēt

Vidēji pusei Baltijas valstu mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) Covid-19 ietekmē pērn krities apgrozījums, tomēr trešdaļai to ir izdevies noturēt 2019.gada līmenī, bet vēl 10% – pat audzēt, liecina "Luminor" bankas veiktā aptauja. Lai pārdzīvotu krīzi, mazie un vidējie uzņēmumi visā Baltijā bija spiesti pielāgoties un pārkārtot savu darbību, visbiežāk ieviešot papildu drošības prasības, pielāgojot savu naudas plūsmu, attīstot jaunus produktus un pakalpojumus, kā arī mainot biznesa modeli.

Lasīt vairāk...

Petraviča: Sociālās aprūpes centri ir pilnībā gatavi sākt klientu un darbinieku vakcinēšanu

Lai informētu par gatavību operatīvam vakcinēšanas procesam sociālās aprūpes centros, labklājības ministre Ramona Petraviča nosūtījusi vēstuli veselības ministram Danielam Pavļutam, kurā aicina pēc iespējas ātri sniegt informāciju, kad tiks sākta vakcinācija sociālās aprūpes institūcijās, kā arī lūdz detalizētu skaidrojumu par "AstraZeneca" vakcīnas efektivitāti dažādām vecuma grupām, informē ministres padomnieks komunikācijas jautājumos Jānis Zariņš.

Lasīt vairāk...

"Madara Cosmetics" saņēmusi balvu par labākajām investoru attiecībām Baltijas "First North" tirgū

AS "Madara Cosmetics" saņēmusi "Nasdaq Baltic Awards 2021" balvu kā uzņēmums ar labākajām investoru attiecībām Baltijas "First North" tirgū, kas apliecina, ka "Madara Cosmetics" ir caurskatāms, ilgtspējīgs uzņēmums, kas spēj uzrādīt izcilu informācijas atklāšanas praksi un sasniegumus investoru piesaistē alternatīvajā tirgū. Šī ir jau otrā reize, kad uzņēmums iegūst balvu nominācijā "Labākās investoru attiecības First North tirgū", informē "Madara Cosmetics" pārstāve Kristiāna Antonišķe.

Lasīt vairāk...

Valsts atbalsts mazajiem uzņēmējiem – niecīgs vai nekāds

Kamēr valdība sludina, ka ar pandēmiju saistītās krīzes laikā mūsu uzņēmēji saņem valsts atbalstu, «Rīgas Apriņķa Avīze» pārliecinājās par to, ka mūsu mazie uzņēmēji šajā jomā nereti tiek apdalīti – atbalsts ir vai nu ļoti neliels, vai arī, ņemot vērā Ministru kabineta noteiktos kritērijus, tas netiek piešķirts, lai arī ir ļoti nepieciešams.

Lasīt vairāk...

"Orkla Latvija" investē 260 000 eiro cepumu ražošanas attīstībā un paplašina "Selgas" sortimentu

2020.gada nogalē “Orkla Latvija” pabeidza nozīmīgu attīstības projektu, modernizējot vienu no cepumu ražošanas iekārtām, lai uz tās gatavotu divkrāsu cepumus, kas sniedz iespēju zīmola “Selga” sortimentu papildināt ar jauniem, inovatīviem produktiem. Kopumā šajā pilnveides projektā investēti 260 000 eiro, informē “Orkla Latvija” komunikācijas direktore Lineta Mikša.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.