Menu
 

Pirmdiena, 01 Februāris 2021

Skatītākā filma pērn Latvijas kinoteātros – Viestura Kairiša "Pilsēta pie upes"

Nacionālais Kino centrs (NKC) janvārī apkopojis ziņas no visām kinoizrādīšanas vietām Latvijā par darbības rezultātiem aizvadītajā gadā. 2020. gadā visvairāk skatītāju kinoteātros pulcinājusi Viestura Kairiša spēlfilma "Pilsēta pie upes" (vairāk nekā 70 000 skatītāju), otrajā vietā ir Andreja Ēķa adaptētā komēdija "Klases salidojums 2" (vairāk nekā 46 000 skatītāju), un tikai trešajā vietā ārvalstu filma – ASV un Japānas kopražojuma ģimenes filma "Soniks: Filma / Sonic The Hedgehog" (vairāk nekā 43 000 skatītāju).

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Covid-19 otrā viļņa ietekme uz Latvijas ekonomiku ir mazāka nekā pirmajā vilnī

Covid-19 otrā viļņa ietekme uz Latvijas ekonomiku pagaidām ir bijusi ievērojami mazāka nekā pirmajā vilnī 2020. gada pavasarī. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētais ātrais novērtējums, pērnā gada pēdējā ceturksnī Latvijas IKP saruka par 1,4 % salīdzinājumā ar 2019. gada pēdējo ceturksni, savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni IKP audzis par 1,1 %.

Lasīt vairāk...

Par nelikumīgām medībām īpaši aizsargājamā dabas teritorijā aizturēts vīrietis

6.janvārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirknī tika saņemta informācija par nelikumīgi nomedītu alni ārpus normatīvajos aktos noteiktā medību termiņa, kā arī īpaši aizsargājamā dabas teritorijā “Ādažu ainavu apvidus” dabas lieguma zonā. Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 112. panta otrās daļas – par nelikumīgām medībām, ja tās izdarītas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā.

Lasīt vairāk...

Kultūras ministrs cer uz grāmatu iekļaušanu tirdzniecībai atļauto preču sarakstā

Otrdien valdības dienaskārtībā nonāks Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātā tirdzniecības ierobežojumu tālākā taktika un stratēģija, sociālajos tīklos atzīmējis kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), paužot cerību, ka Ministru kabinets vienosies par grāmatu iekļaušanu tirdzniecībai atļauto preču sarakstā Covid-19 pandēmijas apstākļos.

Lasīt vairāk...

Lai ierobežotu Covid-19 infekcijas izplatību, līdz 16. februārim slēgs Kadagas bērnudārzu

Lai ierobežotu Covid-19 infekcijas izplatību, no 2.līdz 16. februārim slēgs Kadagas pirmsskolas izglītības iestādi, kurā trīs darbinieki ir saslimuši ar Covid-19, konstatēti divi saslimšanas gadījumi izglītojamo vidū, aptuveni 14 darbinieki ir kontaktpersonas un strādā attālināti, kā arī vēl deviņi darbinieki ir saslimuši ar citām slimībām, par pirmdien Ādažu novada domes ārkārtas sēdē lemto informēja pašvaldībā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.