Menu
 

Piektdiena, 19 Februāris 2021

Policisti Siguldā pie iereibuša sniega motocikla šofera atrod patronas un ieročus

14.februārī ap pulksten 17.50 Siguldas novadā, uz Vidzemes šosejas netālu no autobusu pieturas “Institūts” Siguldas novada pašvaldības policisti pamanīja kādu vīrieti, kurš brauca ar sniega motociklu bez valsts reģistrācijas numuriem. Viņi par šo gadījumu paziņoja arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa amatpersonām.

Lasīt vairāk...

Kā kļūt par gudrāku pircēju

Vienmēr ir prieks par izdevušos pirkumu, kas turklāt izdarīts, ietaupot naudu, laiku un pūliņus. Sniegsim dažus padomus, kā to izdarīt vēl veiksmīgāk un kļūtu par patiesi gudru pircēju, turklāt nepieliekot lielas pūles. Vienīgākais, kas nepieciešams – mazliet zināšanu un vērīguma, padarot veikala apmeklējumu par patiesi aizraujošām “labo cenu medībām”. Ar laiku gudra iepirkšanās kļūst par vērtīgu ikdienas paradumu, kas palīdz ne vienā vien jomā.

Lasīt vairāk...

Ar Covid-19 inficēts pasažieris nedēļas sākumā braucis vilcienā uz Jūrmalu un atpakaļ uz Rīgu

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 15.un 16.februārī plkst. 7.13 braucis ar vilcienu Tukums-2 – Rīga (AS “Pasažieru vilciens” nr. 6506) no Dzintariem līdz Torņkalnam un atpakaļ plkst. 18.05 ar vilcienu Rīga – Sloka (AS “Pasažieru vilciens” nr. 6429) no Torņkalna līdz Dzintariem. Abos virzienos pasažieris sēdējis otrajā vagonā.

Lasīt vairāk...

Baiba Paleja: Ģimene ir mana stiprā pils

Laiks skrien, bet daudz kas paliek nemainīgs. Nekā dīvaina, ja vecākiem, skolotājiem bērni paliek bērni visu mūžiņu. Mūžīgs arī jautājums – cik varam iedot līdzi viņu dzīves ceļam, cik jāizcīna pašiem? Bet, kad izdarīts teju viss, nav lielākas laimes, ja mamma var teikt: es esmu laimīga. Bet laimīga nenozīmē viegli.

Lasīt vairāk...

Precizēti drošības pasākumi kalnu slēpošanas trasēm

Kalnu slēpošanas sporta bāzē un esošajā teritorijā vienlaikus var atrasties līdz 300 cilvēkiem, katram nodrošinot vismaz 70 m2 platību un ievērojot divu metru distanci. Savukārt maksimāli pieļaujamais apmeklētāju skaits, kas vienlaicīgi atrodas kalnu slēpošanas sporta bāzes teritorijā ar pacēlāju biļetēm, nosakāms pēc konkrētas aprēķina metodikas.

Lasīt vairāk...

Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā janvārī palielinājies par 1,0 %

2021.gada janvārī, salīdzinot ar 2020. gada decembri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 1,0 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 0,9 %, eksportētajai produkcijai – par 1,0 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis samazinājās par 0,1 %, savukārt eksportam uz ārpus eirozonas valstīm pieauga par 1,9 %.

Lasīt vairāk...

Atkusnī pasliktināsies braukšanas apstākļi uz vietējiem autoceļiem ar grants segumu, no rītiem asfalta ceļi var būt slideni

Meteorologu prognozes liecina, ka brīvdienās un nākamajā nedēļā visā Latvijā, sākot no Kurzemes, gaidāms atkusnis. Kurzemē tas tiek prognozēts jau svētdien, vietām gaidāma arī snigšana un lietus. Šādos laika apstākļos pasliktināsies braukšanas apstākļi pa ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu – reģionālās un vietējās nozīmes ceļi ar grants segumu.

Lasīt vairāk...

57 % Latvijas iedzīvotāju dzīves laikā ir guvuši elektriskās strāvas triecienu

Vairāk nekā puse (57 %) Latvijas iedzīvotāju dzīves laikā ir guvuši elektriskās strāvas triecienu, liecina AS "Sadales tīkls" Elektrodrošības indeksa rezultāti. Tostarp 16 % strāvas triecienu ir saņēmuši pēdējo desmit gadu laikā. Elektriskās strāvas trieciens visbiežāk ir gūts, labojot elektroietaisi, piemēram, kontaktligzdu vai elektrības vadu (15 %), lietojot bojātu elektroiekārtu (14 %), pieskaroties ar mitrām rokām pie elektroiekārtas vai elektroietaises (14 %), veicot mājokļa remontu (12 %) un remontējot elektroiekārtu, kas nav atvienota no elektrotīkla (11 %).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.