Menu
 

Trešdiena, 10 Februāris 2021

Ceturtdien sāks valsts augstāko amatpersonu vakcināciju pret Covid-19

11.februārī tiek uzsākta to valsts augstāko amatpersonu brīvprātīga vakcinācija, kuru pienākumi saistīti ar nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu. Nelielais amatpersonu loks, kurām šobrīd tiek dota iespēja vakcinēties, ir stingri izvērtēts, ņemot vērā to pienākumus un lomu valsts procesu vadībā, infomrēja Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojā.

Lasīt vairāk...

Inese Vaidere: Atmest izmešanu

Nopirkt, izsaiņojot radīt varenu kaudzi kartona, plastmasas un putuplasta atkritumu, dažus mēnešus palietot, kamēr ierīce saplīst un… paslēpt skapī līdz pavasara tīrīšanai, vai vienkārši izmest. Diemžēl liela daļa lasītāju atpazīs šādu situāciju, kas ik gadu pasaulē un arī Latvijā, notiek daudz – pārāk daudz – reižu. Kāpēc tā? Joprojām valda “lineārs” ražošanas un patēriņa modelis: iegūt dabas resursus un ražot preces, kuras pilda izgāztuves. Tas arī viss, dodiet nākamo!

Lasīt vairāk...

Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju izjūt pandēmijas ietekmi uz savas mājsaimniecības finansiālo stāvokli

Koronavīrusa izraisītā ārkārtas situācija šobrīd ietekmē 61% Latvijas iedzīvotāju ikdienas dzīvi, un rādītājs tuvojas pandēmijas sākuma posma līmenim (martā 67%, augustā 31%, novembrī 46%), liecina jaunākie kompānijas “Kantar” veiktā Covid-19 barometra pētījuma dati. Arvien vairāk iedzīvotāju izjūt ietekmi uz saviem mājsaimniecības ienākumiem (34%). Sevišķi tas vērojams vecumā no 35 līdz 44 gadiem, cittautiešu, kā arī biroju darbinieku vidū, cilvēkiem Rīgā un lauku teritorijās.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Tuvākajos mēnešos Latvijā atgriezīsies inflācija

Janvārī Latvijā turpinājās neliela patēriņu cenu deflācija un salīdzinājumā ar 2020. gada janvāri patēriņa cenas Latvijā samazinājās par 0,5 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Šis gan varētu būt viens no pēdējiem mēnešiem tuvākajā laikā, kad Latvijā ir vērojama deflācija, un jau martā vai aprīlī inflācija Latvijā atkal kļūs pozitīva. Tas lielā mērā ir saistīts ar Latvijas un pasaules ekonomikas pagaidām vēl daļēju atkopšanos no Covid-19 sākotnējās krīzes pērnā gada pavasarī, un dažādu resursu cenu kāpumu pasaulē.

Lasīt vairāk...

Valsts policija tuvāko dienu laikā apņēmusies būt stingrāka pret tirgotājiem par jauno prasību neieviešanu

Pirmajās dienās pēc jauno tirdzniecības noteikumu ieviešanas Valsts policijas (VP) aizrādījumi tirgotājiem par kādu normu neizpildi pārsvarā bijuši preventīvi, tomēr jau tuvākajās dienās policija var kļūt stingrāka, trešdien preses konferencē medijiem uzsvēra VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Lasīt vairāk...

Dārzkopības eksperts: Liekam sniegu... siltumnīcā!

Kad pēc ilgāka laika visā Latvijā sagaidīta sniegota ziema, var baudīt ne vien ziemas priekus, bet sniegu izmantot arī kā mitruma avotu pavasarim siltumnīcā. Ārpus siltumnīcas sniegs ir lielisks siltuma nodrošinājums augiem. Šo funkciju, sabērts līdz 20 cm, tas var pildīt arī siltumnīcā, kurā kaut kas jau iesēts, piemēram, zaļmēslojuma kultūras, rudenī sētas dilles, pētersīļi un citas dārzeņu zaļumu kultūras.

Lasīt vairāk...

Padomi vecākiem, kā motivēt bērnu mācīties ķīmiju

Daudziem ķīmija saistās ar periodiskajām tabulām, laboratorijām un formulām, tomēr ikdienā tā ir klātesoša visiem, piemēram, ēst gatavošanā vai mājas uzkopšanā. Uzņēmums “Grindeks” savā 75. jubilejas jeb zinību gadā apkopojis ieteikumus vecākiem, kas palīdzēs mudināt bērnus izzināt arī ķīmijas praktisko un aizraujošo pusi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.