Menu
 

Piektdiena, 26 Februāris 2021

Valdība paplašina dīkstāves atbalsta saņēmēju loku

Ministru kabinets (MK) piektdienas sēdē apstiprināja grozījumus dīkstāves atbalsta programmā, paplašinot potenciālo atbalsta saņēmēju loku. Tāpat MK noteiktumos ietverta norma, nosakot, ka uzņēmuma apgrozījuma krituma aprēķinā netiks ņemts vērā saņemtais grants apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

Lasīt vairāk...

Siguldas novadā palielināts pašvaldības līdzfinansējums privātajiem bērnudārziem un auklītēm

Siguldas novada pašvaldības domes sēdē apstiprināts līdzfinansējuma apmērs privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm un bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem jeb sertificētajām auklēm. Jaunais atbalsta apmērs noteikts, ņemot vērā vidējās izmaksas Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs.

Lasīt vairāk...

Vai ceļot skolēnu brīvlaikā. Pieci jautājumi, kas jāizvērtē, pirms pieņemt lēmumu

Tuvojoties skolēnu brīvlaikam, ko nepacietīgi gaida ne tikai bērni, bet arī no attālināto mācību savienošanas ar citiem pienākumiem krietni pagurušie vecāki, paredzama arī lielāka ceļošanas intensitāte uz zemēm, kur saule jau uzkāpusi zenītā. Kā liecina AAS “Balta” dati, populārākie ceļojuma galamērķi šobrīd ir Ēģipte, Kanāriju salas, Apvienotie Arābu Emirāti, Maldīvu salas – valstis, kas arī Covid-19 apstākļos joprojām ir atvērtas tūristiem.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Covid-19 otrā viļņa ietekme uz Latvijas ekonomiku būs mazāka nekā pirmajā vilnī

Ekonomikas lejupslīde Latvijā 2020. gadā ir bijusi ievērojami mazāka nekā tika prognozēts krīzes sākumā. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, 2020. gadā Latvijas IKP samazinājās par 3,6 %, savukārt pērnā gada pēdējā ceturksnī IKP Latvijā samazinājās tikai par 1,6 % salīdzinājumā ar 2019. gada nogali.

Lasīt vairāk...

Ropažu mērs Blaus kļuvis par Stopiņu novada domes priekšsēdētājas partijas biedru

Ilggadējais Ropažu novada pašvaldības vadītājs Zigurds Blaus, kurš šo amatu ieņem kopš 2013.gada, pievienojies partijai "Latvijas attīstībai", piektdien informēja partijā. Tādējādi gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Ropažu novadā vienā sarakstā varētu startēt divi esošie Pierīgas novadu mēri – jaunajā, pēc administratīvi teritoriālās reformas izveidotajā Ropažu novadā ietilps arī pašreizējais Stopiņu novads, kur pašvaldību vada "Latvijas attīstībai" biedre Vita Paulāne.

Lasīt vairāk...

VARAM ministrs no amata atbrīvo Ikšķiles novada domes priekšsēdētāju Induli Trapiņu (papildināta)

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!) piektdien, informējot par ministrijas pārbaudes rezultātiem par Ikšķiles novada domes amatpersonu darbībā konstatēto likumos noteikto pienākumu nepildīšanu un normatīvo aktu pārkāpumiem, izdevis rīkojumu atstādināt no amata Ikšķiles novada domes priekšsēdētāju Induli Trapiņu.

Lasīt vairāk...

Janvārī mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājies par 8,9 %

2021.gada janvārī, salīdzinot ar 2020. gada janvāri, mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 8,9 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 0,6 %, nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, – par 23,4 %, bet autodegvielas – palielinājās par 14,8 %.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.