Menu
 

Trešdiena, 03 Februāris 2021

Saistībā ar vakcīnu iepirkumiem rosina disciplinārlietu pret VM valsts sekretāri un NVD darbinieku (papildināta)

Saistībā ar vairākiem "BioNTech-Pfizer" vakcīnu pret Covid-19 iepirkumiem, kur Latvija iegādājusies mazāk vakcīnu, nekā bija pieejams, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) rosinājis disciplinārlietu pret Nacionālā veselības dienesta (NVD) Finanšu vadības departamenta Iepirkumu nodaļas vadītāja vietnieku Aināru Lācbergu un Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāri Dainu Mūrmani-Umbraško.

Lasīt vairāk...

Aptauja: vakcinēties pret Covid-19 būtu gatavi 54% iedzīvotāju, vēlme vakcinēties pieaug

Ja plaša vakcinācija pret Covid-19 sāktos šobrīd, to būtu gatavi saņemt 54% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, secināts jaunākajos “BENU Aptiekas” Stresa termometra rezultātos, kas iegūti sadarbībā ar kompāniju “Gemius”, aptaujājot vairāk nekā 1700 Latvijas iedzīvotāju. 31% respondentu sniedzis atbildi “jā”, 23% – “drīzāk jā”.

Lasīt vairāk...

CSP: 2020.gadā rūpniecības produkcijas apjoms samazinājies par 1,7 %

2020.gadā salīdzinājumā ar 2019. gadu rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 1,7 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. To ietekmēja apjoma kritums apstrādes rūpniecībā – par 1,2 % un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 7,2 %. Savukārt ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija pieaugums par 8,7 %.

Lasīt vairāk...

LPTA: Pārtikas veikalos saslimstības līmenis ar Covid-19 ir ļoti zems

Esošās epidemioloģiskās normas pārtikas veikalos darbojas efektīvi, ko apliecina salīdzinoši ļoti zemie veikalu darbinieku saslimstības rādītāji, uzskata Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija. Ar Covid-19 janvārī saslimuši mazāk kā 0,4% pārtikas veikalu darbinieku, kas ir būtiski mazāk nekā valstī kopumā. Par to liecina nozares aptauja, kurā piedalījās tirdzniecības tīkli ar kopējo tirgus daļu 70%.

Lasīt vairāk...

Operdziedātāja Inga Kalna pret visu, ieskaitot sevi, attiecas ar ironiju

Janvārī klajā nāca albums “Das Rosenband” – Ingas Kalnas pirmais soloalbums, kas būs plaši pieejams starptautiskajā tirgū. Albumā ieskaņota komponistu Riharda Štrausa, Jāņa Mediņa un Alfrēda Kalniņa dziesmu izlase no 2016. gadā godalgotas koncertprogrammas. Jau pirms izdošanas albumam uzmanību pievērsis populārais britu izdevums “The Guardian”, un tas saņēmis arī atzinīgu Eiropas mūzikas kritiķu vērtējumu.

Lasīt vairāk...

PTAC brīdina patērētājus par negodīgiem uztura bagātinātāju izplatītājiem

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir saņēmis sūdzības par komersantu "Helvetia Direct Marketing" un "Natural Pharmaceuticals" īstenoto praksi - zvanot un piedāvājot preces, kā arī sūtot tiešā pasta un e-pasta vēstules, it kā par brīvu vai uz izdevīgiem noteikumiem piedāvājot piegādāt uztura bagātinātājus, tāpēc PTAC patērētājus aicina uzmanīties.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.