Menu
 

Sestdiena, 11 Jūnijs 2022

Seši vērtīgie mikrozaļumi organisma veselībai

Līdz ar siltāku laikapstākļu iestāšanos, piemājas dārzos vai mini dārzos, kas uzturēti mājas apstākļos vai uz balkona, izauguši pirmie mikrozaļumi, kurus var lietot uzturā. Pavasarī, pēc garās ziemas, lielai daļai cilvēku izsīkuši enerģijas un spēka krājumi, un tieši mikrozaļumu dīgsti var būt ļoti vērtīgi, lai uzņemtu nepieciešamos vitamīnus, antioksidantus un minerālvielas. Kurus no mikrozaļumiem ieteicams lietot uzturā, lai stiprinātu imunitāti un veicinātu veselību?

Lasīt vairāk...

VID pārsūdz tiesas lēmumu par Gobzemam atcelto piemēroto sodu 9214 eiro apmērā

Valsts ieņēmumu dienests (VID) iesniedzis apelācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas 25.marta spriedumu, ar kuru tā daļēji apmierināja Saeimas deputāta Alda Gobzema (KuK) pieteikumu strīdā par VID viņam aprēķināto iedzīvotāja ienākuma nodokli (IIN) - ar tiesas spriedumu tika atcelta parlamentārietim noteiktā soda nauda 9214 eiro apmērā, bet pārējā daļā par vēl dažiem desmitiem tūkstošu eiro politiķa pieteikums tika noraidīts, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Aug pieprasījums mājokļu otrreizējā tirgū

Kopš pagājušā gada sākuma Latvijā vērojams inflācijas pieaugums, būtiski augušas arī energoresursu un būvmateriālu cenas. Tas palielinājis būvniecības izmaksas un var mainīt nekustamā īpašuma tirgus tendences. Pēdējos gados arvien lielāku popularitāti guva mājokļu iegāde jaunajos projektos, taču šī brīža augstās būvniecības izmaksas vismaz uz laiku var mainīt spēles noteikumus tirgū, atkal aktualizējot otrreizējo mājokļu tirgu jeb īpašumu iegādi, kas tirdzniecībā nonāk atkārtoti.

Lasīt vairāk...

Savādi ēdieni, kuru dēļ ir vērts posties ceļojumā

To, cik pasaule ir dažāda, vislabāk mēs izjūtam ceļojumos. Katra jauna valsts pārsteidz ar dabu, kultūru, tradīcijām un arī ēdienu. Taču nereti ēdiena atšķirīgums un citādums mūs attur no tā baudīšanas, tādējādi atņemot mums spilgtu emociju gammu. Tūroperators “Novatours” dalās ēdienu ieteikumos, ko noteikti būtu vērts iekļaut ceļošanos plānos, lai izaicinātu savas garšas kārpiņas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.