Menu
 

Otrdiena, 14 Jūnijs 2022

Parakstīs Salaspils Intermodālā kravu termināļa būvprojektēšanas līgumu

16.jūnijā topošā "Rail Baltica" Salaspils Intermodālā kravas termināļa teritorijā parakstīs būvprojekta izstrādes līgumu. Plānotais "Rail Baltica" Salaspils Intermodālais kravas terminālis apvieno unikālu priekšrocību komplektu, lai nākotnē būtiski celtu Latvijas loģistikas nozares un kravu pārvadājumu konkurētspēju Baltijas reģionā. Salaspils kravas terminālis nodrošinās "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas saslēgumu ar esošo dzelzceļa tīklu un valsts nozīmes autoceļiem, informē SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Kalngales pludmalē talcinieki atbrīvo kāpas zonu no invazīvas svešzemju sugas - Tatārijas salāta

11.jūnijā Pasaules Dabas fonds sadarbībā ar ķermeņa kopšanas zīmolu "Biotherm" aicināja dabas draugus piedalīties dabas saglabāšanas talkā Kalngales pludmalē Pasaules okeānu aizsardzības dienas ietvaros, kuras šī gada tēma ir "Revitalizācija: kolektīva rīcība okeānu labā". Pasākumu varēja apmeklēt ikviens interesents, kam rūp daba un mūsu jūras piekraste, informē talkas organizatori.

Lasīt vairāk...

Mūrniece: Mēs nekad neaizmirsīsim komunistiskā režīma pastrādātos noziegumus

“Mēs nekad neaizmirsīsim 1941.gada 14.jūnija deportācijas, kad tika izsūtīti vairāk nekā 15 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. Komunistiskais režīms centās iznīcināt pēc iespējas vairāk Latvijas elites pārstāvju – valsts amatpersonas, tiesnešus, virsniekus, diplomātus. Mēs neaizmirsīsim šos noziegumus un turpināsim par tiem atgādināt tik ilgi, kamēr PSRS vēsturiskie mantinieki nebūs lūguši piedošanu par komunistiskā terora gados salauztajām dzīvēm,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 14.jūnijā, godinot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Saulkrastos. Vai atbalstāt pievienotās vērtības nodokļa likmes samazināšanu pārtikas produktiem?

Lauksaimnieki vienbalsīgi pieprasa valdībai pazemināt PVN likmi visai pārtikai no 21% līdz 5%, pamatojot šo prasību ar to, ka vairumā Eiropas Savienības dalībvalstu tā ir samazināta. Tikai četras valstis, tostarp Latvija, to nedara. Lauksaimnieki uzsver, ka Latvijā PVN likme pārtikas precēm ir viena no augstākajām ES, tāpat kā Bulgārijā, Dānijā, Igaunijā un Lietuvā. Salīdzinājumam: Vācijā PVN likme ir 7%, Luksemburgā – 3%. Atbildot uz argumentu, ka PVN likmes samazināšana negatīvi ietekmēs ieņēmumus valsts budžetā, lauksaimnieki uzsver, ka tos kompensēs kopējais preču cenu pieaugums un attiecīgi ienākumi valsts budžetā arī pie 5% likmes.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 81% darba ņēmēju domā, kā viņu publicētais saturs sociālajos tīklos var ietekmēt darba attiecības

81% darba ņēmēju, publicējot saturu savos kontos sociālajos tīklos, piedomā, kā tas varētu ietekmēt attiecības ar darba devēju, t.sk. iespēju iegūt jaunu darbu, liecina IKT pakalpojumu sniedzēja "Bite" un personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" veiktā aptauja. Papildus tam 21% aptaujāto atzinuši, ka ir aizrādījuši kolēģiem par viņu kontos sociālajos tīklos publicētu informāciju, norādot, ka cilvēkiem ne vienmēr ir nepieciešamās zināšanas un izpratne, ko vajadzētu un nevajadzētu publicēt, par aptaujas rezultātiem informē informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumā "Bite".

Lasīt vairāk...

Pētījums: Latvijas jaunieši turpina apzināti izvēlēties pirātisku saturu internetā

Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) pētījuma dati liecina, ka Latvijas jaunieši vecumā no 15 līdz 24 gadiem turpina piekļūt pirātiskam saturam, piemēram, tikai 46% aptaujāto Latvijas jauniešu atzinuši, ka labprātāk dod priekšroku legālam digitālajam saturam. Eiropā šis rādītājs ir augstāks - vidēji 60%. Viens no digitālā pirātisma izvēles galvenajiem faktoriem joprojām ir pieejamība, taču arvien lielāka nozīme ir arī vienaudžu un sabiedrības ietekmei, informē projekta "Autorskola" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Es ticu. Gunta Kalmes uzruna Gunāra Astras "Pēdējā vārda" tulkojuma atklāšanā Eiroparlamentā

Par maz ir skatīt G.Astru tikai kā Latvijas nacionālo varoni vien kā tās priekšatmodas balsi. G.Astra nav tikai vēsture, jo viņa “Pēdējais vārds” un personība uzrunā mūs arī šodien. Tāpat kā toreiz, viņš izceļ mūs no komforta zonas, aicina meklēt atbildes uz grūtiem jautājumiem un pāri visam – liek mobilizēt sevi cīņai ar ļaunumu.

Lasīt vairāk...

Ķekavas apvedceļa publiskās un privātās partnerības projekts atzīts par Eiropas gada PPP darījumu

Pagājušajā nedēļā Lisabonā Ķekavas apvedceļa publiskās un privātās partnerības (PPP) projekts saņēma starptautiskās vadošās projektu, infrastruktūras un enerģētikas finansēšanas pētniecības organizācijas “Proximo Infra” godalgu kā gada PPP darījums Eiropā, informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) pārstāvji. Balvu saņēma projekta publiskā partnera pārstāvis LVC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis un privātā partnera pārstāvji – TIIC partneris Hugo Espinheira de Amador Silveira, AS “Kekava ABT” valdes locekļi Armands Sviķis no AS “A.C.B.” un Mārtiņš Pļaviņš no CBF SIA “Binders”, kā arī AS “Kekava ABT” ģenerāldirektors Juris Frīdmanis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.