Menu
 

Otrdiena, 07 Jūnijs 2022

IZM: Akadēmiskā personāla atalgojums jāpalielina par 43%

Lai aktualizētu studiju vietas bāzes izmaksas, akadēmiskā personāla atlīdzības likmes kopumā būtu jāpaaugstina par 43%, otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas sēdē norādīja IZM Direktora vietniece politikas ieviešanas un monitoringa jomā Diāna Laipniece.

Lasīt vairāk...

Uzsāk projektu "Rail Baltica" integrēšanai Rīgas centra infrastruktūrā

Rīgas pašvaldība, noslēdzot vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru, uzsākusi projekta "Eiropas nozīmes dzelzceļa infrastruktūras "Rail Baltica" integrēšana Rīgas valstspilsētas centra infrastruktūrā" īstenošanu. Lai nodrošinātu drošu un ērtu satiksmi Rīgas Centrālās stacijas apkārtnē, līdz 2023.gada beigām pārbūvēs trīs krustojumus un izbūvēs mūsdienīga gājēju, velobraucēju un sabiedriskā transporta infrastruktūru, informē Rīgas domē.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Pērn sekmīgāk attīstījušās preču nozares, tostarp Pierīgā; grūtāk klājies pakalpojumu sektoram

Pagājušajā gadā Latvijā sekmīgāk attīstījušās preču nozares, bet starp pakalpojumu nozarēm labus panākumus guva IT uzņēmumi, liecina pētījums par dažādu reģionu un novadu sekmēm gan iekšzemes eksporta, gan uz ārvalstīm eksportējošo nozaru attīstībā. Gandrīz visās pilsētās un novados eksportējošo uzņēmumu algu fonds palielinājies, kā arī samazinājies nozaru skaits ar negatīvu attīstības tendenci.

Lasīt vairāk...

Plāno reformēt sociālās korekcijas izglītības institūtu

Lai nodrošinātu sociālās korekcijas izglītības iestādes institūta reformu, Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 7.jūnijā, konceptuāli atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz līdz 2024.gada 31.decembrim apturēt audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa - ievietošanas sociālās korekcijas izglītības iestādē - piemērošanu, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

VM strādā pie jauna primārās veselības aprūpes modeļa

Veselības ministrija (VM) strādā pie jauna primārās veselības aprūpes modeļa ar mērķi uzlabot pacientu aprūpes kvalitāti, aģentūrai LETA pavēstīja ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders. VM parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis (AP) iepriekš bija sacījis: lai pacienti varētu saņemt kvalitatīvus ārstniecības pakalpojumus, ir jānosaka ģimenes ārstu primāri sniegto pakalpojumu grozs.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 32% ir negatīva attieksme pret zīmoliem un uzņēmumiem, kas neieņem nostāju Ukrainas kara jautājumā

32% Latvijas iedzīvotāju ir negatīva vai drīzāk negatīva attieksme pret zīmoliem un uzņēmumiem, kas savā komunikācijā neizrāda nekādu nostāju par karu Ukrainā, savukārt 30% attieksme ir pozitīva vai drīzāk pozitīva, liecina mārketinga aģentūras "BSMS" un pētījumu kompānijas "Norstat Latvija" īstenotā aptauja par komunikāciju Ukrainas kara laikā. Vienlaikus 39% nav viennozīmīga viedokļa šajā jautājumā un savu attieksmi ir grūti formulēt, informē "BSMS" pārstāvji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.