Menu
 

Svētdiena, 05 Jūnijs 2022

Eksperte: Darba devējiem jāapzinās riski, kas pastiprinās nepareizas darba apģērba kopšanas rezultātā

Darba apģērba kopšana mājas apstākļos ir visai izplatīta parādība Latvijas uzņēmumos. Tā ir satraucoša tendence, jo faktiski apritē nonāk un tiek izmantoti higiēnas prasībām neatbilstoši apģērbi, kas var apdraudēt gan pašu darbinieku, gan sniegtā pakalpojuma vai ražotā produkta drošību. Ko patiesībā nozīmē “savām rokām” mazgāt darba apģērbu un kāpēc šādu praksi no darba kultūras ar steigu vajadzētu izskaust?

Lasīt vairāk...

Foto: Klāt rabarberu laiks – gatavojam rabarberu saldējumu un saldo zupu ar klimpām

Teju katrā lauku mājā zaļo rabarberu krūms. Tā ir ne tikai krāšņa pagalma rota, bet arī vērtīgs vitamīnu avots, turklāt 100 gramu rabarberu satur vien 21 kaloriju, jo tā pamatu – 95% – veido ūdens. Rabarbers ir daudzgadīgs augs un var zaļot pat 10 līdz 15 gadus. Interesanti, ka sezonas laikā viens rabarbera krūms var saražot līdz 40 kg rabarberu. To, ka rabarberus var kraukšķināt tāpat, tikko rautus no dobes, šķiet, zina ikviens, bet no tiem var pagatavot arī lieliskus saldēdienus.

Lasīt vairāk...

Voldemārs Lauciņš: Vasarsvētki – svētki katram

Svētdiena, 5.jūnijs, ir Vasarsvētki, kalendārā ar sarkano krāsu atzīmēta svētku diena. Tā pieder pie gadu gaitā mainīgo svētku dienas maija beigās un jūnija sākumā, un vienmēr iekrīt svētdienā. Lai arī nezinātāji varētu domāt, ka šī diena ir veltīta pavasara noslēgumam un vasaras sākumam, tā nāk no kristīgā gada kārtības. Protams, nezinātāju vēlmi svinēt vasaras sākumu nekas nevar kavēt, bet kādi jautājumi var rasties.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.