Menu
 

Pirmdiena, 20 Jūnijs 2022

Foto: Brīvdabas muzejs dalās ar padomiem Jāņu ielīgošanai

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā Jāņu ielīgošana ar Ilzes Briedes vadīto Jāņu siera siešanas meistardarbnīcu, folkloristes un  pirtnieces Ineses Krūmiņas pieredzes stāstu par Zāļu dienas pirti, ar vainagu pīšanas darbnīcu un Siguldas folkloras kopas “Senleja” un etnoprieka grupas “Ogas” piedalīšanos ir notikusi, bet dalāmies vēl ar dažiem padomiem un ieteikumiem Jāņu svinēšanai.

Lasīt vairāk...

Krimuldas tradicionālā jostiņsegu aušana pieteikta kultūras mantojumam

Ir noslēgusies pieteikumu pieņemšana dažādu priekšmetu, instrumentu, zināšanu, amatu un paražu iekļaušanai Nacionālā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Siguldas novada Kultūras centrs tam ir pieteicis novadam raksturīgu vērtību – jostiņsegu aušanu Krimuldai raksturīgajā rakstainā audu ripsa tehnikā. Pieteikuma iniciatore ir Krimuldas tautas lietišķās mākslas studijas “Krimulda” vadītāja Laila Šteinberga, kura pārvalda šo īpašo aušanas tehniku, liecina informācioja Siguldas novada pašvaldības vietnē.

Lasīt vairāk...

Nedēļas nogalē reģistrēts 441 Covid-19 inficēšanās gadījums, augstākā saslimstība Latvijā – četros Pierīgas novados

Pēdējo triju dienu laikā Latvijā veikti 4252 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēts 441 jauns inficēšanās gadījums jeb vidēji 147 gadījumi dienā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. No inficētajiem 217 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši un 224 vakcinēti.

Lasīt vairāk...

Statistika: 10-14% no zādzībām notiek neaizslēgtu durvju vai brīvas piekļuves dēļ

Lai gan zādzībām no mājokļiem pēdējo desmit gadu laikā piemīt tendence samazināties, to skaits tāpat ir gana liels. Proti, Valsts policija pērn reģistrējusi 1700 zādzības, bet 2022.gadā – jau 650 zādzības. Apdrošināšanas kompānija “Gjensidige Latvija” kopā ar Valsts policiju ”Eiropas fokusa dienas pret zādzībām 2022” ietvaros jau ceturto gadu vērš iedzīvotāju uzmanību mājokļa drošībai, pasargājot sevi no zagļu apciemojumiem mājvietās.

Lasīt vairāk...

Valsts piešķīrusi 85% mērķdotāciju trīs projektu realizācijai Siguldas novadā

Siguldas novada pašvaldība saņēmusi informāciju, ka Ministru kabinets nolēmis piešķirt 2 miljonu eiro mērķdotāciju triju Siguldas novadā esošu projektu realizācijai: ēkas un teritorijas sakārtošanai Birzes ielā 4, Allažu pagastā, Siguldas pagasta Kultūras nama fasādes atjaunošanai un siltināšanai, kā arī A2 krustojuma 3.un 4.kārtas pārbūves darbiem, tostarp Ventas ielas atjaunošanai.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Līgo svētkus šogad svinēs 51% Latvijas iedzīvotāju

Līgo svētkus šogad svinēs katrs otrais Latvijas iedzīvotājs, un biežāk nekā citi līgot plāno 18–29 gadus veci jaunieši, ģimenes ar bērniem un kuplākas saimes, kurās ir vismaz četri svinētāji, vislabprātāk – ciemojoties vai izbraucot pie dabas. Visčaklākie līgotāji mīt Latgalē, kur gada skaistākajai naktij gatavojas 55% aptaujāto, liecina “Rimi” rīkotās aptaujas rezultāti.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.