Menu
 

Otrdiena, 28 Jūnijs 2022

Turaidas muzejrezervātā skanēs starptautiskais folkloras festivāls "Baltica"

7.jūlijā no plkst.15.30 līdz pašam vakaram Turaidas muzejrezervātā skanēs starptautiskais folkloras festivāls “Baltica”. 2022. gadā starptautiskā folkloras festivāla “Baltica” tēma ir “Spēle” un moto “Nāc ar mani spēlēties”. Dziesmu dažādībā, skanīgās meldijās, rotaļās un dejās ritēs spēle, spēlēšanās, saspēle, informē festivāla organizatori.

Lasīt vairāk...

"Olainfarm" līdz nākamā gada aprīļa beigām jāatsavina vismaz 51% "Latvijas aptiekas" kapitāldaļu

Zāļu ražotājam AS "Olainfarm" līdz 2023.gada 30.aprīlim jāatsavina vismaz 51% tai piederošās SIA "Latvijas aptieka" kapitāldaļas, bet atlikušās kapitāldaļas vēlākais līdz 2024.gada 30.aprīlim, teikts Konkurences padomes (KP) lēmumā par AS "Repharm" grupas māteskompānijas AS "AB City" ižķirošas ietekmes iegūšanu pār "Olainfarm".

Lasīt vairāk...

Jūrmalā uzstāsies ņūdžeza leģenda "Club Des Belugas"

20.augustā festivālā “The Best of “Summertime — aicina Inese Galante”” Dzintaru koncertzālē uzstāsies leģendārā nu jazz grupa “Club Des Belugas” (Vācija). Tāpat grupa Jūrmalā iepazīstinās ar savu jauno solisti – pasaules džeza zvaigzni Annu Luku (Anna Luca). Vakara koncerts izsmalcinātā atmosfērā turpinās mīlestības tēmu, kurai ir veltīts festivāls, un dāvās skatītājiem lielisku garastāvokli, informē pasākuma rīkotāji.

Lasīt vairāk...

Lielo pilsētu asociācija aicina novērst samilzušās izglītības problēmas

Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) un 10 valstspilsētu Izglītības pārvalžu vadītāji vērsušies pie Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), aicinot novērst samilzušās problēmas izglītības nozarē, aģentūru LETA informēja LLPA komunikācijas konsultants Uģis Darviņš-Kozlovskis.

Lasīt vairāk...

Kad saules ir par daudz. Farmaceites ieteikumi, ko darīt, ja āda ir apdegusi

Sabiedrībā pastāv mīts, ka tas ir labi, ka āda apdeg un kļūst sarkana pēc sauļošanās, jo tas paātrinās skaista iedeguma veidošanos, taču tas ir aplami. Apdegšanai saulē var būt ļoti nopietnas sekas, kā arī nepareizas un nepilnvērtīgas rūpes par saulē apdegušu ādu var radīt ne tikai diskomfortu, bet arī palielināt citu ādas saslimšanu attīstīšanās risku. Turklāt jaunākajā “Euroaptiekas” aptaujā* noskaidrots, ka tikai piektdaļa Latvijas iedzīvotāju pēc atrašanās saulē lieto speciālos pēcsauļošanās līdzekļus, kas ir satraucošs rādītājs. Kā rīkoties, ja āda pēc atrašanās saulē ir apdegusi?

Lasīt vairāk...

Pārbaudot 164 trauksmes sirēnas, darbības traucējumi konstatēti 21

28.jūnijā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru visā Latvijā ieslēdza trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas darbību - trauksmes sirēnu tehnisko stāvokli, iespējamos bojājumus vai traucējumus sirēnu darbībā, skaņas signāla dzirdamību un citus tehniskos parametrus.

Lasīt vairāk...

Uz gadu slēdz Bauskas šosejas posmu pie Baložiem

Turpinoties Ķekavas apvedceļa būvdarbiem, no trešdienas, 29.jūnija, līdz 2023.gada jūlijam tiek slēgts Bauskas šosejas (A7) posms no pagrieziena uz Baložiem līdz Katlakalnam (9.– 11. km), lai veiktu šī posma pārbūvi. Satiksmes plūsma no slēgtā posma tiks novirzīta pa jaunizbūvēto Ķekavas ielu paralēli Bauskas šosejai, informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā.

Lasīt vairāk...

Nesaņemot atbalsta finansējumu, Rīga no 1.jūlija pārtrauks jaunu Ukrainas bēgļu uzņemšanu

Nesaņemot atbalsta finansējumu, Rīga no 1.jūlija pārtrauks jaunu Ukrainas bēgļu uzņemšanu, turpinot apkalpot vien līdz šim atbraukušos bēgļus, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP). Staķis uzsvēra, ka atbildīgo ministriju neatsaucības dēļ šobrīd ir apdraudēta bēgļu izmitināšana, kā arī Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta centra darbība bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes ēkā pie Rātsnama.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.