Menu
 

Trešdiena, 08 Jūnijs 2022

Mārtiņš Āboliņš: Patēriņa cenas Latvijā aug ievērojami straujāk nekā citur Eiropā

Cenu kāpums Latvijā nemazinās, un patēriņa cenas Latvijā aug ievērojami straujāk nekā citur Eiropā. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada maijā patēriņa cenas Latvijā pieauga par 16,9 % salīdzinājumā ar pērnā gada maiju un lielāko daļu no inflācijas Latvijā veido pārtikas, elektroenerģijas, degvielas un siltumenerģijas cenu kāpums.

Lasīt vairāk...

Dainis Gašpuitis: Atbalsta atcelšana pastiprina inflāciju

Maijā mēneša laikā vidējais cenu līmenis palēcās par 4%, gada inflācijai sasniedzot 16,9%. Nozīmīgāko ietekmi uz inflāciju turpina veidot trīs galvenās grupas – mājoklis, pārtika un transports, kuras veidoja 13.74 procentpunktus no kopējās inflācijas. Grūdienu inflācijai deva valdības atbalsta izbeigšanās, kas aizkavēja straujo kāpumu gada sākumā. Šāds pieaugums mēneša laikā līdz šim nav piedzīvots, savukārt izmaiņas gada laikā atpaliek par 1 procentpunktu no rekorda, kas tika sasniegts 2008.gada maijā.

Lasīt vairāk...

Ināra Mūrniece: Latvija atbalsta baltkrievu tautas cīņu par brīvību un demokrātiju

Baltkrievijas cilvēku izturība diktatūras un spaidu apstākļos pelna visdziļāko cieņu un apbrīnu. Latvija turpinās sniegt atbalstu baltkrieviem cīņā par tiesībām dzīvot brīvā valstī, baudīt demokrātiju un cilvēktiesības. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, trešdien Saeimā tiekoties ar Baltkrievijas demokrātiskās kustības līderi Svjatlanu Cihanousku, vēsta Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Mototransporta līdzekļu skaits pieaug straujāk nekā automašīnu daudzums

Latvijā ik gadu pieaug mototransporta popularitāte, un līdz ar aktīvās motosezonas sākumu strauji palielinās arī apdrošināšanas sabiedrībā “Ergo” pieteikto atlīdzību skaits par transportlīdzekļu bojājumiem un traumām saistībā ar ceļu satiksmes negadījumiem, kuros iesaistīti motocikli vai motorolleri. Pērn vidējā “Ergo” izmaksātā atlīdzība par šādiem negadījumiem sasniedza 1450 eiro, kas ir teju divas reizes vairāk nekā 2019. gadā, kad vidējā atlīdzības summa bija 800 eiro.

Lasīt vairāk...

Modernie pakalpojumi telefonu remonta jomā

Nav noslēpums, ka digitalizācija ir būtiski ietekmējusi moderno uzņēmējdarbību. Transformācijas process turpinājās divu pandēmijas gadu laikā. Notikušās izmaiņas ir būtiski ietekmējušas patērētāja uzvedības un iepirkšānās paradumus. Šīs izmaiņas ir skārušas arī telekomunikāciju un iekārtu servisa jomu.

Lasīt vairāk...

Ierobežojumi, uzstādot žogu un sētas

Ik pa laikam mainās dažādi normatīvie noteikumi, kas siastās ar būvniecību. Ņemot vērā biežās izmaiņas, cilvēki, kas nav saistīti ar nozari, nereti nav informēti par to, kādi ierobežojumi ir saistīti ar žogu uzstādīšanu. Šajā rakstā apskatīsim to, kādi tie ir šobrīd.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.