Menu
 

Otrdiena, 21 Jūnijs 2022

Ražotāju cenu līmenis gada laikā palielinājās par 31,5%

2022.gada maijā, salīdzinot ar 2021.gada maiju, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 31,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 41,4%, eksportētajai produkcijai - par 23,2%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 26,7%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm - par 20,3%.

Lasīt vairāk...

VID sveic 2021.gada lielākos nodokļu maksātājus Rīgas reģionā

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ik gadu sveic Latvijas labākos nodokļu maksātājus - gudros, godīgos, ilgtspējīgos un atbildīgos uzņēmējus, kas veido Latvijas ekonomikas pamatu. Šogad lielākie nodokļu maksātāji tiek godināti jau divdesmit ceturto gadu un kā pirmos VID sveic Rīgas plānošanas reģiona nodokļu maksātājus lielo, vidējo un mazo uzņēmumu kategorijā, informē VID pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Aizsargājot zaļās vārnas, nosaka dabas lieguma ''Garkalnes meži'' aizsardzības un izmantošanas kārtību

Lai aizsargātu zaļās vārnas, valdība otrdien apstiprināja dabas lieguma ''Garkalnes meži'' aizsardzības un izmantošanas kārtību. Dabas liegumā konstatēti arī citi īpaši aizsargājamie putni - meža balodis, sila cīrulis, stepes čipste un citi. Tāpat šajā liegumā konstatēts īpaši aizsargājamie biotopi - mežainā piejūras kāpa, ar lakstaugiem klātā pelēkā kāpā un vecs vai dabisks boreālais mežs.

Lasīt vairāk...

Neiekļūt krāpnieku slazdos. Ekspertu padomi, lai izvairītos no finanšu krāpšanas

Kā liecina Finanšu nozares asociācijas dati, līdz šī gada aprīļa beigām finanšu krāpnieki Latvijas iedzīvotājiem nodarījuši zaudējumus vairāk nekā 2,4 miljonu eiro apmērā, turklāt krāpnieku metožu arsenāls kļūst arvien plašāks – iedzīvotāju finanšu dati tiek medīti gan e-pastā, gan interneta pārlūkprogrammās, kā arī ar sociālo tīklu un īsziņu starpniecību. Bankas “Citadele” drošības eksperti sniedz padomus, kas palīdzēs izvairīties no iekļūšanos krāpnieku lamatās.

Lasīt vairāk...

Invazīvo sugu ierobežošanai apstiprināti vairāki projekti Pierīgā

Projekta “LIFE-IP LatViaNature” ietvaros īstenošanai apstiprināti pieci projekti Kanādas zeltslotiņas un Spānijas kailgliemeža ierobežošanai – divi Siguldas novadā un pa vienam  Salaspilī, Jūrmalā un Dorupē. Projektu konkursu “Mazo grantu shēma invazīvo sugu pārvaldībai” īsteno Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un Daugavpils Universitāti.

Lasīt vairāk...

"Orkla Latvija" iegūst zelta godalgu Ilgtspējas indeksā

17.jūnijā tika paziņoti Ilgtspējas indeksa rezultāti, uzņēmumam "Orkla Latvija" iegūstot novērtējumu Zelta kategorijā. "Orkla Latvija" ilgtspējas stratēģija paredz daudzpusīgu pieeju organizācijas darbā, kam atbilstoši izvirzītas piecas fokusa jomas: uzturs un labsajūta, droši produkti, ilgtspējīgi izejmateriāli, atbildība pret vidi, rūpes par cilvēkiem un sabiedrību. Katrā no šiem darbības virzieniem noteikti ilgtermiņa mērķi un uzdevumi, kas izvirzīti 2018.gadā, un ko uzņēmums apņēmies realizēt līdz 2025.gadam, informē "Orkla Latvija" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Ko par pārtiku spriež Eiropā?

Jūnija sākumā Eiropas Parlamentā Strasbūrā norisinājās Latvijas reģionālo mediju seminārs "Būtiskākais Eiropas Parlamenta dienaskārtībā", kura laikā bija iespēja tikties ar eiroparlamentāriešiem, kas ievēlēti no Latvijas, tostarp – ar Eiropas Komisijas izpildviceprezidentu Valdi Dombrovski. Tikšanās laikā varēja uzzināt to, kā Krievijas agresija Ukrainā ietekmējusi Eiropas drošības politiku, kā arī uzdot jautājumus, kā pašreizējie procesi ietekmēs Latvijas lauksaimniekus. Kā norādīja Valdis Dombrovskis, Eiropas ekonomikas procesus, neapšaubāmi, ir ietekmējusi ne tikai nesen pārdzīvotā Covid-19 pandēmija, bet arī Krievijas uzsāktais karš Ukrainā, tādēļ gan Eiropas Parlaments, gan Eiropas Komisija strādā pie šo problēmu likvidēšanas.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā muzicēs pasaulē atzītie džeza mākslinieki Marija Mendeša un Džons Bīslijs

28.jūnijā Dzintaru koncertzālē Latvijas Radio bigbends uzstāsies ar diviem izciliem, pasaulē atzītiem džeza māksliniekiem - portugāļu dziedātāju Mariju Mendešu (Maria Mendes) un amerikāņu pianistu, komponistu Džonu Bīsliju (John Beasley). Abi mākslinieki kopīgi radījuši fadu mūzikas iedvesmotu programmu, kas sajūsminājusi klausītājus, piesaistījusi mūzikas kritiķu uzmanību un ieguvusi vairākus prestižus apbalvojumus. Līdzās tam skanēs arī Džona Bīslija oriģinālkompozīcijas, informē koncertzāles pārstāvji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.