Menu
 

Ceturtdiena, 30 Jūnijs 2022

Latvija un Igaunija paraksta nodomu vēstuli par vidējās darbības pretgaisa aizsardzības sistēmu iegādi

Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) un Igaunijas aizsardzības ministrs Kalle Lānets ceturtdien NATO Madrides samita laikā parakstīja nodomu vēstuli par vidējās darbības pretgaisa aizsardzības sistēmu iegādi. Pabriks uzsver, ka Krievijas agresija Ukrainā skaidri parāda nepieciešamību pēc pretgaisa aizsardzības sistēmām.

Lasīt vairāk...

Lielo pilsētu asociācija lūdz valdību bēgļu jautājumu neatstāt uz pašvaldību pleciem

Lai arī Ukrainas bēgļu skaits Latvijā turpina pieaugt, no 1.jūlija tiek samazināts valsts atbalsts no kara bēgošo Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanai. Tā rezultātā bēgļu mājokļu jautājums palicis lielākoties uz pašvaldību pleciem, kurām pašām jārod resursi, lai nodrošinātu bez pajumtes palikušajiem cilvēka cienīgus apstākļus. Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) ir nolēmusi lūgt valdībai rast jaunas atbalsta iespējas, ņemot vērā, ka lielākajā daļā pilsētu bēgļu kvotas jau ir pārsniegtas un pašvaldību resursi ir izsmelti.

Lasīt vairāk...

Latvijas Arhitektūras gada balvai pieteikti 49 darbi, tostarp objekti Pierīgā

Šogad jau 27.reizi norisinās Latvijas Arhitektūras gada balvas skate, kurai varēja pieteikt gan Latvijā īstenotus darbus neatkarīgi no autoru valstiskās piederības, gan tādus, kas realizēti citur pasaulē, ja to autoru piederības valsts ir Latvija. Tagad visi iesniegtie darbi publiskoti plašākai apskatei Latvijas Arhitektu savienības (LAS) tīmekļvietnē.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Zināšanu, motivācijas un resursu trūkums kavē ilgtspējīgu uzņēmējdarbību

Lai noskaidrotu zināšanas par ilgtspēju un ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, trijās augstskolās Latvijā, Somijā un Vācijā tika veikta studentu un mācībspēku aptauja. Tās rezultāti liecina, ka tikai 39% respondentu ir zināšanas par ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, taču dziļāka izpratne par ilgtspējīgu uzņēmējdarbības praksi – vien 9% aptaujāto.

Lasīt vairāk...

Lidosta "Rīga" iegādāsies modernu sprāgstvielu atklāšanas sistēmu rokas bagāžas pārbaudei

Turpinot drošas un videi draudzīgas lidostas infrastruktūras attīstības projektus, lidosta "Rīga", izmantojot Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda finansējuma ietaupījumu, iegādāsies jaunu sprāgstvielu atklāšanas sistēmu pasažieru rokas bagāžas pārbaudei. To paredz ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru parakstītie līguma grozījumi par Kohēzijas fonda līdzekļu izlietojumu, informē lidostas pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Jūlija sākumā Mālpilī svinēs vērienīgus zemeņu svētkus

Jau otro gadu Mālpilī tiks svinēti zemeņu svētki, kuri šogad notiks 2.jūlijā, kuros godās Latvijas vasaras kulta ogu. Svētku laikā apmeklētājiem būs iespēja ne tikai degustēt un iegādāties gardās vasaras ogas, bet doties ekskursijā uz zemeņu laukiem Sidgundā, iepazīties ar amatnieku un mājražotāju piedāvājumu, dienas garumā klausīties koncertus un piedalīties dažādās atrakcijās, savukārt vakarā doties uz lauku zaļumballi, informē zemeņu svētku idejas autore un viena no organizatorēm Kristīne Jonīte-Jurkevica.

Lasīt vairāk...

Latvija un Kanāda paraksta deklarāciju par NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas stiprināšanu un palielināšanu

29.jūnijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Kanādas aizsardzības ministre Anita Ananda (Anita Anand) atbilstoši NATO samitā Madridē pieņemtajiem lēmumiem parakstījuši deklarāciju par NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas stiprināšanu un turpmāko attīstību, palielinot to līdz brigādes līmenim, informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.