Menu
 

Pirmdiena, 06 Jūnijs 2022

Pagājušajā nedēļā atvairīti DDoS uzbrukumi vismaz 30 valsts iestāžu un uzņēmumu mājaslapām

Pagājušās nedēļas laikā informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC) un tehnoloģiju uzņēmumu SIA "Tet" sekmīgi atvairījusi Krievijas aktīvistu veiktos DDoS jeb piekļuves atteices uzbrukumus vismaz 30 valsts iestāžu un uzņēmumu mājaslapām, aģentūrai LETA sacīja "Cert.lv" pārstāve Madara Krutova.

Lasīt vairāk...

Magnijs – fiziskās un mentālās labsajūtas stūrakmens

Vai saskaries ar nogurumu, nespēku un muskuļu sāpēm? Nē, tā nav pārstrāde darbā vai sekas pēc pārāk intensīva treniņa. Šie tik ļoti pazīstamie simptomi var norādīt uz kādu būtisku problēmu – magnija deficītu. Kas var izraisīt magnija deficītu, kādas ir ieteicamās magnija devas pieaugušajiem un bērniem, un kādi ir veidi, kā ikdienā uzņemt magniju?

Lasīt vairāk...

Ar ko siltināt māju, lai pēc rēķinu samaksas ziemā paliktu nauda iztikai

Аicinājumi aizdomāties par mājokļu energoefektivitāti ir kļuvuši vēl aktuālāki nekā līdz šim: ja gribam, lai nākamziem pēc rēķinu samaksas mums atliktu iztikas līdzekļi, ir jāmeklē labāki risinājumi nekā “vasarā iekrāt naudu, lai ziemā būtu ar ko samaksāt rēķinus”. Tas nozīmē, ka tagad ir īstais laiks izdomāt, ko var izdarīt, lai mājas siltumizolācija būtu pēc iespējas efektīvāka un nākamziem ar zelta vērto siltumu nebūtu jāapkurina ārs.

Lasīt vairāk...

Jānis Dimants: Jauniņš, kaut melna bārda aug, un citas nianses kļūšanai par politisku ķīlnieku

Artis Pabriks: Golubevas atlaišanā izpaudās Kariņa savtīgums. Tādējādi secināms, ka aizsardzības ministrs pret premjera izdarībām ir skarbs. Apstiprinot jauno ministru iecelšanu, deputāts Viktors Valainis arī no augstās tribīnes atgādinājis, ka nav saprotams, kāpēc tika prasīta iepriekšējā ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga demisija. Tikmēr pazīstamais politologs Juris Rozenvalds turpina atzīmēt, ka Krišjānis Kariņš visā šajā konfliktā ar ministriem ir vājinājis savu pozīciju. Vispār jau nākusi visdažādāko atzinumu gūzma. Savukārt Valsts prezidents Egils Levits par maijā notikušajām peripetijām atzinis, ka, jā, valdībā notiek nelielas turbulences, bet tā nav nopietna krīze…

Lasīt vairāk...

Padomi drošai laivošanai

Vasarai sākoties, gaidām pirmās karstās dienas, kad varēsim baudīt atpūtu pie ūdens. Viena no aizraujošākajām vasaras aktivitātēm ir brauciens ar laivu pa kādu no Latvijas ūdenstilpnēm. "Gjensidige Latvija" sagatavojusi padomus, kā droši baudīt siltās brīvdienas laivojot.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.