Menu
 

Trešdiena, 29 Jūnijs 2022

Levits: Madrides samitā pieņemtie lēmumi integrē NATO plānos un politikā Latvijas drošības vajadzības

29.jūnijā NATO samitā Madridē apstiprināta jaunā NATO stratēģiskā koncepcija, kas paredz visaptverošu un koordinētu pieeju NATO austrumu flanga un īpaši Baltijas valstu aizsardzības stiprināšanai, informē Valsts prezidenta kanceleja. “Latvija ir gandarīta par NATO Madrides samitu, tajā pieņemtie lēmumi integrē NATO plānos un politikā mūsu drošības vajadzības un paredz iespēju līdz brigādes līmenim stiprināt NATO klātbūtni reģionā,” norāda Valsts prezidents Egils Levits.

Lasīt vairāk...

Rinkēvičs: Kanāda kopā ar sabiedrotajiem paplašinās un pastiprinās savu klātbūtni Latvijā

Kanāda kopā ar sabiedrotajiem paplašinās un pastiprinās savu klātbūtni Latvijā, NATO samita laikā aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV). Ministrs atzīmēja, ka starp Latviju un Kanādu tiks parakstīta deklarācija, kurā iezīmēti konkrēti soļi, kas attiecas uz brigādes elementu, komandvadību un pretgaisa aizsardzību.

Lasīt vairāk...

Mūziķis un dzejnieks Kristers Rudzītis: "Es gribētu dzīvot pasaulē, kurā cilvēki ir cilvēcīgi"

Kristers Rudzītis ir grupas "Sub Scriptum" līderis un solists. Viņš ir arī dzejnieks, kas jau guvis panākumus Latvijas mēroga konkursos, viņam ir dzejas un prozas publikācijas, un tas piešķir grupas mūzikai īpašu garšu. Nupat "Sub Scriptum" un ukraiņu dziedātāja Anastasija Vasilenko izdevuši singlu "Ziyde sonce" un videoklipu, lai paustu atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas militāro agresiju. Mūziķi satikās trešā Osokina Brīvības festivāla Ukrainai laikā, veidojot kopīgas dziesmas noslēguma koncertam, kurā piedalījās daudzas jaunradītas latviešu un ukraiņu mūziķu apvienības. "Sub Scriptum" un Anastasijas Vasilenko sadarbība izvērtās tik veiksmīga, ka tika nolemts to attīstīt un turpināt. Dziesma "Ziyde sonce" jau pieejama lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, arī "Spotify". To varēs dzirdēt arī grupas nākamajos koncertos – 9. jūlijā "Gypsy Camp" Liepājā, 23. jūlijā Siguldas pils paviljonā un 29. jūlijā festivālā "Summer Sound 2022".

Lasīt vairāk...

Baidens: ASV pastiprinās NATO spēkus Eiropā, arī Baltijas valstīs

ASV pastiprinās NATO spēkus Eiropā gan uz zemes, gan jūrā, gan gaisā, un paredzēts palielināt amerikāņu karavīru skaitu arī Baltijas valstīs, trešdien paziņojis ASV prezidents Džo Baidens. NATO tiks "stiprināta visos virzienos visās jomās - uz zemes, gaisā un jūrā", alianses samitā Madridē paziņoja ASV prezidents, piebilstot, ka NATO pašlaik ir nepieciešamāka un svarīgāka nekā jebkad agrāk.

Lasīt vairāk...

Izveidota bezmaksas tālmācības programma sabiedrības digitālo prasmju pilnveidei

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) programmas "Dari digitāli" ietvaros aicina Latvijas sabiedrību bezmaksas tālmācības programmā pilnveidot savas digitālās pašapkalpošanās prasmes valsts digitālo risinājumu izmantošanā, lai mūsdienīgi risinātu dažādus ikdienas sadzīves jautājumus, izmantojot digitālās vides radītās iespējas.

Lasīt vairāk...

Atbilstošu autobusu trūkuma dēļ Cēsu, Limbažu un Siguldas maršrutos "Nordeka" no jūlija nevarēs nodrošināt pasažieru pārvadājumus

Autotransporta direkcijas (ATD) konkursā par reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojuma nodrošināšanu tīkla daļās "Cēsis" un "Limbaži, Sigulda" uzvarējusī AS "Nordeka" nav varējusi sagādāt prasībām atbilstošus autobusus, tāpēc nevar šajos maršrutos nodrošināt pakalpojuma sākšanu no 1.jūlija, aģentūru LETA informēja ATD pārstāve Sanita Heinsberga. Šajās tīkla daļās uz gadu noslēgts līgums ar līdzšinējo pakalpojuma sniedzēju AS "CATA".

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.