Menu
 

Piektdiena, 03 Jūnijs 2022

Sestdien Latvijā sākas priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms 14.Saeimas vēlēšanām

Rīt, 4.jūnijā, Latvijā sākas priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms 14.Saeimas vēlēšanām, kas ilgs līdz vēlēšanu dienai – 1.oktobrim. Šajā periodā aģitācijas veicējiem, plašsaziņas līdzekļiem un citām iesaistītajām pusēm jāievēro priekšvēlēšanu aģitācijas veikšanas noteiktā kārtība un ierobežojumi, tostarp attiecībā uz materiālu izvietošanu preses izdevumos, publiskajās vietās, internetā, kā arī elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Vai jūs zināt, kas ir sociālā uzņēmējdarbība?

Arvien populārāka uzņēmējdarbības forma arī Latvijā pamazām kļūst sociālā uzņēmējdarbība. Tas nozīmē ražot preces vai sniegt pakalpojumus ar mērķi risināt kādu sociālu problēmu vai radīt labumu sabiedrībai, nevis gūt maksimālu peļņu uzņēmuma īpašniekiem. Sociālās uzņēmējdarbības veidi, formāti, preces, pakalpojumi var būt ļoti dažādi, sociālie uzņēmumi var būt gan lieli, gan mazi, gan starptautiski, gan lokāli.

Lasīt vairāk...

CSP: Aprīlī rūpniecības produkcijas apjoms pieaudzis par 3,7 %

2022.gada aprīlī, salīdzinot ar 2021.gada aprīli, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 3,7 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. To ietekmēja ražošanas apjoma kāpums apstrādes rūpniecībā – par 5,3 %, savukārt kritums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 11,1 % un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 1,5 %.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.