Menu
 

Ceturtdiena, 09 Jūnijs 2022

Bordāns rosina atsavināt sankcijām pakļautās Jūrmalas sanatorijas un "Maskavas namu"

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K) uzdevis Tieslietu ministrijas (TM) ekspertiem līdz 17.jūnijam izstrādāt speciālu likumu par īpašumu atsavināšanu, lai atsavinātu Baltkrievijai piederošās un sankcijām pakļautās Jūrmalas sanatorijas "Belorusija" un "Jantarnij bereg", kā arī Rīgā esošo "Maskavas namu", mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta politiķis.

Lasīt vairāk...

Plāno noteikt kriminālatbildību par braukšanu alkohola reibumā

Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem iecerēts noteikt kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu to vadīt, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles. Vienlaikus Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja arī saistītos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, vēsta Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Brīvdabas muzejā Jāņus ielīgos 19.jūnijā

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzeja Vidzemes sētā 19.jūnijā no plkst.11.00 līdz 15.00 notiks Jāņu ielīgošana. Katram būs iespēja uzpīt sev ziedu vainagu, godu saimniece Ilze Briede vadīs Jāņu siera siešanas meistardarbnīcu, folkloriste un  pirtniece Inese Krūmiņa stāstīs par Zāļu dienas pirti, ielīgos un spēlēs Siguldas folkloras kopa “Senleja” un etnoprieka grupa “Ogas”, informēja muzejā.

Lasīt vairāk...

Kas garšīgāks – izzūdošais lucītis vai invazīvais jūrasgrundulis? (nobeigums)

Apaļais jūrasgrundulis ir invazīva suga, kas ienākusi Baltijas jūrā ar kuģu balasta ūdeņiem. Tā ir 15–25 centimetrus gara zivs, kas viegli adaptējas, ātri vairojas un izplatās Baltijas jūras reģionā, konkurējot ar vietējām sugām. Neskatoties uz eksotisko izskatu – jūrasgrundulim ir milzu galva –, zivs ir garda un viegli pagatavojama. Pasaules Dabas fonds uzskata, ka tās izmantošana pārtikā varētu līdzēt Baltijas jūras piekrastes ekosistēmai. Arī “Zivju gids” iesaka: “Ēdiet uz veselību! Apaļo jūrasgrunduli var lietot uzturā, ja tas nozvejots ar jebkuru stacionāro zvejas rīku Baltijas jūras piekrastē.”

Lasīt vairāk...

Aizliedz nodrošināt piekļuvi Latvijā retranslējamo audio vai audiovizuālo programmu sarakstā neiekļautām programmām

Lai stiprinātu Latvijas informatīvo telpu un nodrošinātu, ka sabiedrībai nav pieejamas programmas, kas nav iekļautas Latvijā retranslējamo audio un audiovizuālo programmu sarakstā, Saeima ceturtdien otrajā – galīgajā – lasījumā pieņēma grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā. Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Lasīt vairāk...

Par digitālo prasmju attīstības virzītājiem jākļūst uzņēmējiem

Digitālās ekonomikas un sabiedrības indeksa (DESI) rezultāti liecina, ka digitālo prasmju jomā Latvijas rezultāts ir zemāks par vidējo Eiropas Savienībā. Aptuveni pusei iedzīvotāju nav digitālo pamatprasmju, un tendence, salīdzinot ar citām Baltijas valstīm, ir negatīva. Vienlaikus jāņem vērā, ka digitālās prasmes šobrīd ir gandrīz tikpat svarīgas kā elpošana – tās palīdz veidot kontaktus, atrast darbu vai darbiniekus un sasniegt mērķus gan profesionālajā, gan privātajā sfērā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.