Menu
 

Otrdiena, 06 Jūlijs 2021

Potenciālu saslimstības kāpumu rudenī plāno novērst ar apsteidzošiem un straujiem drošības pasākumiem

Rudenī, piedzīvojot saslimstības ar Covid-19 kāpumu, tiks piekopta "ātri ciet - ātri vaļā" stratēģija, strauji ieviešot apsteidzošus pasākumus, lai nepieļautu ilgstoši augstu saslimstību, valdības sēdē, prezentējot Veselības ministrijas plānu rudenim, skaidroja veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) padomnieks Kaspars Bērziņš.

Lasīt vairāk...

Ārvalstu filmu uzņemšanas līdzfinansēšanai Latvijā šogad piešķir papildu 481 089 eiro

2021.gadā strauji augusi ārvalstu filmu veidotāju interese par filmēšanas iespējām Latvijā un Latvijas valsts atbalstu šim mērķim - pašmāju filmu veidotāju profesionalitāte un veiksmīgā darbība arī Covid-19 drošības pasākumu laikā ir bijis priekšnoteikums šīs intereses pieaugumam. Tādēļ valdība pēc Kultūras ministrijas iniciatīvas 6.jūlijā lēma piešķirt papildu 481 089 eiro četru ārvalstu filmu izveides pabeigšanai.

Lasīt vairāk...

Apstiprina jaunu atbalsta programmu daudzdzīvokļu ēku remontiem un teritorijas labiekārtošanai

Ministru kabinets 6.jūlija sēdē apstiprināja jaunu Ekonomikas ministrijas izstrādātu atbalsta programmu daudzdzīvokļu ēku remontdarbiem un apkārt esošo teritoriju labiekārtošanai. Programmā iedzīvotājiem būs pieejams valsts aizdevums būvdarbiem un teritorijas labiekārtošanas darbiem daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, t.sk. mājām, kas atrodas mazāk attīstītos reģionos, nelielās pilsētās vai ciematos, vai tām, kas citu iemeslu dēļ neatbilst komercbanku kreditēšanas politikai. Atbalsta programmas kopējais finansējums aizdevumu izsniegšanai un zaudējumu segšanai ir 31 miljons eiro. Plānots, ka pieteikumus atbalsta saņemšanai iedzīvotāji varēs sākt iesniegt tuvāko divu mēnešu laikā, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos. Vai jūs uztrauc nodokļu reforma?

Šā gada 1. jūlijā spēkā stājās virkne izmaiņu nodokļos. Tās skars darba devējus, mikrouzņēmuma nodokļa maksātājus (gan uzņēmumu īpašniekus, gan darbiniekus), saimnieciskās darbības veicējus, autoratlīdzības saņēmējus un izmaksātājus un akcīzes nodokļa maksātājus. Būtiski ir tas, ka tiek ieviestas minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (minimālās obligātās iemaksas). Ja darbinieka alga ceturksnī ir mazāka par trim Ministru kabineta noteiktajām minimālajām mēneša darba algām (2021. gadā – 500 eiro mēnesī, attiecīgi 1500 eiro ceturksnī), darba devējam no saviem līdzekļiem jāveic minimālās obligātās iemaksas no starpības starp 1500 eiro un deklarēto darbinieka darba algu (obligāto iemaksu objektu).

Lasīt vairāk...

"Jūrmalas festivālā" atskaņos Gustava Mālera monumentālo opusu "Dziesma par zemi"

No 27. līdz 31.jūlijam ar pieciem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē klātienē norisināsies septītais “Jūrmalas festivāls”. Viens no festivāla saviļņojošākajiem notikumiem būs izcilā komponista Gustava Mālera monumentālā opusa “Dziesma par zemi” atskaņojums 29.jūlijā plkst.20.00. Šī izcilā skaņdarba solisti būs pasaulslavenais Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko un starptautiski atzītais latviešu mecosoprāns, Frankfurtes operas soliste Zanda Švēde. Pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies tā galvenais diriģents Andris Poga.

Lasīt vairāk...

Latvijas pašvaldībās īstenos risinājumus jauniešu atbalstam, mazinot Covid-19 radītās sekas

Lai palīdzētu jauniešiem pārvarēt Covid-19 pandēmijas radītās sekas, projektu konkursa "Atbalsts jauniešiem Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai" ietvaros Latvijas pašvaldības un nevalstiskās organizācijas īstenos līdz 47 iniciatīvām aktuālo problēmjautājumu risināšanai. Atbalsta programmu, kas tiks īstenota līdz gada beigām, izstrādājusi Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) un Izglītības un zinātnes ministrija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.