Menu
 

Ceturtdiena, 15 Jūlijs 2021

Izdota pavēle bruņotajiem spēkiem būt gatavībā sniegt atbalstu ugunsgrēku likvidēšanā un seku pārvarēšanā

Pamatojoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta brīdinājumu par ekstremālu karstumu un augstu ugunsbīstamību, aizsardzības ministrs Artis Pabriks ir izdevis pavēli Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem pēc pieprasījuma sniegt atbalstu ugunsgrēku likvidēšanā un to radīto seku pārvarēšanā.

Lasīt vairāk...

Latvija pēc saslimstības ar Covid-19 rādītāja noslīdējusi līdz 16.vietai ES un EEZ valstu vidū

Lielā daļā Eiropas valstu pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai, Latvija aizvadītajās divās nedēļās ir noslīdējusi līdz 16.vietai starp Eiropas Savienības (ES) un Eiropas ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kurās ir visaugstākais inficēšanās līmenis ar Covid-19, liecina Eiropas Slimību un profilakses centra (ECDC) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...

Juris Binde: Tehnoloģijas – pamats demokrātijai un brīvībai

Apgalvojums, ka viedtālrunis mūsu rokās, portatīvais dators klēpī vai televizors istabā ir apliecinājums demokrātijai un pilsoniskajai brīvībai, pirmajā mirklī šķiet pārspīlēts. Rakstā centīšos pamatot, kāpēc Latvijas neatkarībai, demokrātiskai iekārtai un ikviena iedzīvotāja brīvībai un labklājībai tik svarīga ir tehnoloģiju attīstība un sabiedrības prasmes un zināšanas tās lietot.

Lasīt vairāk...

CSP: Tūristu mītnēs maijā pieaudzis viesu skaits

2021.gada maijā Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 72,4 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā 2020. gada maijā un par 38,9 % vairāk nekā  šī gada aprīlī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 140,6 tūkstošus nakšu, kas ir par 81,4 % vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada maiju, un par 35,9 % vairāk nekā šogad aprīlī.

Lasīt vairāk...

Pensiju finansiālais slogs – problēma ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē

Sabiedrības novecošanās un cilvēka dzīves ilguma palielināšanās visā pasaulē liek domāt par valstu sociālās aizsardzības sistēmu stabilitāti. Daudzviet, tai skaitā arī Latvijā, palielina iedzīvotāju pensionēšanās vecumu, lai samazinātu slogu uz darbspējas vecumā esošajiem iedzīvotājiem. Kādas tendences ir novērojamas pasaulē un kāds dzīves līmenis sagaidāms Latvijas nākotnes pensionāriem tikai ar valsts pensiju?

Lasīt vairāk...

Video: Aizturēta organizēta astoņu cilvēku grupa par iespējamu cilvēktirdzniecību palīdzības centros atkarīgiem cilvēkiem

Saistībā ar iespējamu cilvēktirdzniecību – darba ekspluatāciju palīdzības centros atkarīgiem cilvēkiem “Neatkarība Balt” Kurzemē, Vidzemē un Latgalē – Valsts policija šonedēļ aizturējusi organizētu grupu astoņu personu sastāvā, tostarp iespējamo grupas līderi un viņa līdzdalībniekus.

Lasīt vairāk...

VUGD saistībā ar negaisa radītajām sekām Rīgas reģionā saņēmis 28 izsaukums, visvairāk – Carnikavas un Garkalnes pagastos

Saistībā ar negaisa un stiprā vēja radītajiem postījumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) trešdien pēcpusdienā un pievakarē saņēmis 45 izsaukumus, no kuriem 28 bija Rīgā un Pierīgā. Galvenokārt tika novākti nolūzuši koki no ceļu braucamās daļas un aizlūzuši koki, kas radīja apdraudējumu gājējiem, kā arī vienā gadījumā Rīgā koks tika novākts no dzīvojamās mājas fasādes, citos – tika atbrīvoti satiksmes vadi, vieglā automašīna un gāzes vads, informēja VUGD.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.