Menu
 

Pirmdiena, 12 Jūlijs 2021

Ķekavas novadā aizdomas par zilaļģu izplatību Daugavā

  • Publicēts Vide

Daugmalē – Daugavā pretī Nāves salai – Ķekavas novada pašvaldības speciālisti vizuāli konstatējuši koši zaļas aļģes, kas atgādina cilvēka veselībai kaitīgās zilaļģes. Lai laboratoriski noskaidrotu, vai šīs ir zilaļģes, ceturtdien, 15.jūlijā tiks paņemti ūdens paraugi, lai tos nogādātu laboratorijā.

Lasīt vairāk...

Iznāk kinodramaturga Armīna Lejiņa "Raksti un dzīve"

Ar Valsts Kultūrkapitāla atbalstu kinozinātnieks Agris Redovičs apkopojis divos sējumos radošo un epistulāro mantojumu, ko atstājis Latvijas kinovēsturei ļoti nozīmīgais kinodramaturgs, dokumentālists un publicists Armīns Lejiņš (1938-2015). Grāmatas atvēršana nosvinēta LKA Rīgas Kino muzejā, grāmatas izdevējs ir fonds “Sibīrijas Bērni”, informēja fonda pārstāve Dzintra Geka.

Lasīt vairāk...

LJF kausa izcīņā konkūrā uzvarējis Ģirts Bricis

  • Publicēts Sports

Sestdien un svētdien sporta centrā “Kleisti” notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) rīkotais kauss šķēršļu pārvarēšanā. Sportisti sacentās dažādās konkurencēs – ar zirgiem no 5 līdz 7 gadu vecumam, jātnieki ar ponijiem, bērni līdz 14 gadu vecumam, juniori līdz 18 gadu vecumam, jaunie jātnieki līdz 21 gada vecumam, amatieri un pieaugušie.

Lasīt vairāk...

Kad muskuļi pulsē un raustās. Skaidro farmaceits

Daba devusi muskuļus, lai mēs spētu kustēties. Muskuļu darbināšana notiek apzināti un kontrolēti, taču ir gadījumi, kad muskuļi pulsē un raustās. Izrādās, ka karstā vasarā muskuļi var sākt “protestēt” arī tad, ja netiek dzerts pietiekami daudz ūdens. Kas vēl var izraisīt šīs spazmas un vai tās ir bīstamas?

Lasīt vairāk...

Visā Latvijas teritorijā izsludināts sarkanais brīdinājums par ekstremālu karstumu

No otrdienas karstums vēl pastiprināsies – darba nedēļas gaitā lielākajā Latvijas teritorijas daļā gaisa temperatūra pēcpusdienas stundās būs virs +32 grādiem, savukārt naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zem +20 grādu atzīmes. Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC)  sinoptiķi aicina iedzīvotājus joprojām būt piesardzīgiem un neuzturēties tiešos saules staros, kā arī rūpēties par sevi, ievērojot mediķu ieteikumus.

Lasīt vairāk...

Pieci risinājumi, ar ko aizstāt plastmasas vienreizlietojamos galda traukus un piederumus

Kopš šī gada 3. jūlijā Latvijā ir aizliegts laist tirgū virkni vienreizlietojamo plastmasas izstrādājumu, tajā skaitā arī plastmasas traukus un galda piederumus. Izmaiņas veiktas ar mērķi mazināt plastmasu saturošo vienreizlietojamo izstrādājumu ietekmi uz vidi un cilvēka veselību, novērst to radīto piesārņojumu, kā arī izskaust atkritumu vienības, kuras nav piemērotas atkārtotai pārstrādei. “Zaļā josta” informē, kādi ir ieteicamie risinājumi, ar ko var efektīvāk aizstāt plastmasas vienreizlietojamos galda traukus un piederumus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.