Menu
 

Ceturtdiena, 08 Jūlijs 2021

Eiropas Parlaments nosoda Ungārijas likumu, kas vērsts pret LGBT

Eiropas Parlaments (EP) "visstingrākajā veidā nosoda" nesen pieņemtos pret lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un interseksuāļu (LGBTI) kopienu vērstos tiesību aktus un "demokrātijas un tiesiskuma likvidāciju Ungārijā", šāda nostāja pausta rezolūcijā, kas ceturtdien pieņemta ar 459 balsīm par, 147 pret un 58 deputātiem atturoties. Rezolūcijā kā negatīvs piemērs piesaukta arī Latvija.

Lasīt vairāk...

Nākamnedēļ sāksies Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises; "Saulesvija" apmeklēs arī Pierīgas novadus

12.jūlijā sāksies Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu #dziedundejo2021 pirmais notikums "Saulesvija". No tradicionāla klātienes notikuma svētku dalībnieku gājiena Rīgā, laikmeta nosacījumu vadīts, tas aizvīsies daudz garāku ceļu, līdzīgi kā pats Svētku tapšanas stāsts ir izvērties par sarežģītu ceļu trīs gadu garumā, pavēstīja pasākuma rīkotāju pārstāve Inga Vasiļjeva.

Lasīt vairāk...

CSP: Jūnijā vidējais patēriņa cenu līmenis gada laikā palielinājies par 2,7 %

2021.gada jūnijā, salīdzinot ar 2020. gada jūniju, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 2,7 %, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati. Lielākā ietekme uz vidējā patēriņa cenu līmeņa izmaiņām bija cenu kāpumam ar transportu saistītām precēm un pakalpojumiem, pārtikai un bezalkoholiskajiem dzērieniem, apģērbiem un apaviem, alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem, veselības aprūpei, ar atpūtu un kultūru saistītām precēm un pakalpojumiem.

Lasīt vairāk...

AT: Par daudzdzīvokļu mājai piegādātās siltumenerģijas maksas parādu atbild dzīvokļu īpašnieki, nevis dzīvojamās mājas pārvaldnieks

Augstāka tiesa (AT) izskatot lietu kasācijas kārtībā - atcēla Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru tiesa SIA "Jūrmalas siltums" labā piedzinusi parādu par dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku patērēto siltumenerģiju no agrākās daudzdzīvokļu mājas pārvaldnieces SIA "Latvijas Namsaimnieks", informēja tiesā.

Lasīt vairāk...

Ārste: Valstij jāpalīdz likvidēt pandēmijas sekas, īpaši sirds un asinsvadu pacientiem

Covid-19 pandēmija atstājusi graujošu iespaidu uz iedzīvotāju kopējo veselības stāvokli. Pandēmijas apstākļos cilvēki daudz mazāk kustējās, un, kā liecina ģimenes ārstu praksēs novērotais, liekais svars kļuva aktuālāks nekā jebkad agrāk, tuklie cilvēki palika aizvien tuklāki, tuklāki kļuvuši arī bērni. Gan Latvijas bērni, gan pieaugušie virssvaru iegūst arvien vairāk.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.