Menu
 

Ceturtdiena, 29 Jūlijs 2021

Ķekavas novadā gatavojas sagaidīt mājās olimpiskos čempionus Agni Čavaru un Nauri Miezi

Latvijas 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā ir divi ķekavieši - Agnis Čavars un Nauris Miezis, kuri 28. jūlijā Tokijā kļuva par olimpiskajiem čempioniem, jau piektdien, 30. jūlijā, ieradīsies Latvijā. Ķekavas novads, lepojoties ar saviem novadniekiem, gatavojas puišus sagaidīt mājās, aicinot arī pārējos novada iedzīvotājus vērot sagaidīšanu Ķekavas novada “Facebook” tiešraidē.

Lasīt vairāk...

Seši padomi, kā pasargāt velosipēdu no zagļiem

Vasara ir laiks, kad daudzi no mums labprāt izmanto iespēju doties ikdienas gaitās vai atpūtas braucienos veselīgā un dabai draudzīgā veidā – ar velosipēdu. Diemžēl ar katru gadu velo zādzību skaits pieaug. Valsts policijas statistika liecina, ka šī gada pirmajos piecos mēnešos nozagti 709 velosipēdi, kas ir par trešdaļu vairāk nekā tajā pašā laika posmā pērn. Nav noslēpums, ka vairumā gadījumu nozagto divriteni īpašniekam tā arī neizdodas atgūt. Kā pasargāt savu velosipēdu no nozagšanas?

Lasīt vairāk...

Skrituļslidošanas un rollerslēpošanas sacensības "S!-Skate" Siguldā šogad norisināsies jaunā formātā

  • Publicēts Sports

Ievērojot visus epidemioloģiskos drošības pasākumus, 7. augustā “Fischer” slēpošanas centrā Siguldā notiks skrituļslidošanas un rollerslēpošanas sacensības “S!-Skate 2021”, kurās tiek aicināts piedalīties ikviens ikviens interesents, kurš ir apguvis skrituļslidošanas un rollerslēpošanas iemaņas visās vecuma grupās. Kopumā sacensību dalībnieki startēs 24 grupās, ņemot vērā vecumu un meistarības līmeni.

Lasīt vairāk...

Igaunijā atjauno prasību par sejas masku valkāšanu sabiedriskajā transportā un nosaka stingrākus pasākumu dalībnieku skaita ierobežojumus

Pieaugot jaunā koronavīrusa izplatīšanās riska līmenim, Igaunijas valdība nolēmusi no pirmdienas, 2.augusta, atjaunot prasību par obligātu sejas masku valkāšanu sabiedriskajā transportā, bet no 9.augusta noteikusi stingrākus ierobežojumus attiecībā uz pieļaujamo pasākumu dalībnieku skaitu.

Lasīt vairāk...

Pedagoģe: Vidusskola ir nozīmīgs posms personības izaugsmē

Tuvojas jaunais mācību gads un daļa jauniešu, kuri vasaras sākumā absolvēja 9. klasi, vēl ir izvēles priekšā – mācīties vidusskolā, doties uz tehnikumu un apgūt profesiju vai neturpināt mācības? Vidējā izglītība Latvijā šobrīd nav obligāta un, kā liecina statistikas dati, valstī ir 14,8% vīriešu un 10,5% sieviešu, kuriem ir pamatizglītība, taču darba tirgus tendences mainās un parādās jaunas profesijas, par kurām iepriekš neesam zinājuši.

Lasīt vairāk...

Jūnijā mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 5,9 %

2021.gada jūnijā, salīdzinot ar 2020.gada jūniju, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 5,9 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 2,0 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 11,4 %, autodegvielas – par 9,6 %.

Lasīt vairāk...

Festivālā "Baleta zvaigznes Jūrmalā" uzstāsies Anna Laudere un Valērija Kuzmiča

1.augustā Dzintaru koncertzālē jau divdesmit pirmo reizi norisināsies starptautiskais festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā". Šogad festivālā tiksies baleta personības no ārvalstīm un Latvijas, piedāvājot skatītājiem iespēju baudīt klasiskā baleta pērles, turklāt šoreiz arī tādus numurus, kuri ir mazāk ierasti koncertu formātos. Festivāla ārvalstu viesu vidū būs arī amerikāņu izcelsmes Tbilisi baleta vadošais solists Filips Fedulovs. Savukārt Latvijas Nacionālo baletu pārstāvēs Dejas balvas 2019-2020 laureāti Annija Kopštāle, Elza Leimane un Antons Freimans.

Lasīt vairāk...

Četri LTV darbinieki pēc kontakta ar Covid-19 inficētu personu Tokijā nonākuši pašizolācijā

Četri Latvijas Televīzijas darbinieki, viņu vidū žurnālists Dāvids Ernštreits, nonākuši pašizolācijā pēc fiksēta kontakta ar Covid-19 inficētu personu lidmašīnā uz Tokiju. LTV darbinieku nonākšana pašizolācijā olimpisko spēļu atspoguļošanu būtiski neietekmēs, jo visiem nodrošināta iespēja strādāt attālināti, kā arī komandas ietvaros veikta pienākumu pārkārtošana, informēja LTV.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.