Menu
 

Pirmdiena, 05 Jūlijs 2021

Sestdien atklās Siguldas pils paviljona trešo sezonu

Sestdien, 10.jūlijā, no plkst. 16.00 Siguldas pils kvartālā ikviens aicināts uz pils paviljona trešās  sezonas atklāšanu, kurā šīs vasaras stilu varēs atrast "Dizaina tirgus" piedāvājumā, dažādu mākslinieku meistarklasēs, DJ Edgara Berča un grupas “Neon Saturdays” vakara koncertā, informēja kultūras centrā “Siguldas devons”.

Lasīt vairāk...

Epidemiologs: Vakcināciju pabeigušo vidū atklāts par 93,6 reizēm mazāk Covid-19 gadījumu nekā nevakcinētajiem

To vidū, kuriem pēc vakcinācijas pret Covid-19 pagājušas 14 dienas, Covid-19 gadījumi tiek atklāti kopumā par 93,6 reizēm mazāk nekā starp nevakcinētajiem, žurnālistiem atklāja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Lasīt vairāk...

Mērija Kalniņa: Es rakstu, kopš sevi atceros

Kad izlolots sapnis kļūst par realitāti, sajūtas ir vārdos neaprakstāmas un tu apzinies, ka tas ir tikai sākums kam daudz lielākam. Stāstu sērija “Ievērojami cilvēki Pierīgā” šajā reizē iepazīstinās ar kādu jaunu, ambiciozu un visnotaļ mērķtiecīgu jaunu sievieti. Mērija Kalniņa – šis vārds drīz vien kļūs plaši pazīstams lielai daļai Latvijas iedzīvotāju, jo ir dzimusi jauna rakstniece.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Spēcīgs ārējais pieprasījums veicina Latvija rūpniecības pieaugumu

Spēcīgs ārējais pieprasījums veicina Latvija rūpniecības pieaugumu. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada maijā ražošanas apjomi Latvijas apstrādes rūpniecībā pieauga par 11 % salīdzinājumā ar 2020. gada maiju, un rūpniecības produkcijas realizācija eksportā šogad ir augusi divreiz straujāk nekā vietējā tirgū.

Lasīt vairāk...

No jūlija līdz oktobrim viesus gaidīs "Mājas kafejnīcu dienas"

No jūlija līdz oktobrim dažādās vietās  Latvijā notiks “Mājas kafejnīcu dienas”. Tā ir iespēja apceļot Latviju, baudot īpašus ēdienus, ko gatavojuši lauku saimnieki, uz nedēļas nogali pārvēršot savu sētu mājas kafejnīcā vai restorānā un galdā ceļot katrs savu meistarstiķi – ēdienu, kas ir pašu ģimenes un draugu iecienīts.

Lasīt vairāk...

CSP: Maijā rūpniecības produkcijas apjoms pieaudzis par 10,1 %

2021.gada maijā, salīdzinot ar 2020. gada maiju, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 10,1 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Ražošanas apjoma kāpums bija apstrādes rūpniecībā par 11 %, elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 3,8 % un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 2,4 %.

Lasīt vairāk...

Ķekavietis Čavars būs Latvijas karognesējs Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā

  • Publicēts Sports

Pirmdien svinīgā gaisotnē Esplanādes parkā pretī Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) tika prezentēta Latvijas olimpiskā komanda startam XXXII vasaras olimpiskajās spēlēs, kas no 23.jūlija līdz 8.augustam norisināsies Japānas galvaspilsētā Tokijā. Ar Latvijas olimpiskās komandas vadības lēmumu un Valsts prezidenta dalību pasākumā tika paziņots, ka Latvijas karogu Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs Latvijas basketbola 3x3 komandas kapteinis ķekavietis Agnis Čavars.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novadā augustā norisināsies pirmais ideju hakatons "Ideju skrejceļš"

URBACT programmas projekta “Cites4CSR” ietvaros Ķekavas novads gatavojas savam pirmajam hakatonam “Ideju skrejceļš” par zaļu un drošu mobilitāti, kas notiks  6. un 7. augustā. Kā skaidro novada pašvaldībā, hakatons būs daļa no projekta ietvaros plānotās maza mēroga aktivitātes ar mērķi iesaistīt iedzīvotājus tādu risinājumu izstrādē, kuri vēlāk tiks pārbaudīti un ieviesti projekta maza mēroga darbības ietvaros ar projekta finansējuma, pašvaldības un vietējo uzņēmēju atbalstu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.