Menu
 

Piektdiena, 16 Jūlijs 2021

Foto: Parakstīts līgums par Ķekavas apvedceļa projekta īstenošanu; jau šogad plānots uzsākt būvdarbus

Piektdien Rīgā noslēgts līgums par Ķekavas apvedceļa izbūvi, kas ir Baltijas valstīs pirmais vērienīgais publiskās un privātās partnerības (PPP) projekts ceļu būvniecībā, kas tiks īstenots pēc “projektēt – būvēt – finansēt – uzturēt” modeļa (angl. Design, Build, Finance and Maintain Model (DBFM)). Šis ir arī pirmais projekts Baltijas valstīs, kuram Eiropas Statistikas birojs (Eurostat) ir sniedzis viedokli, ka projekta aktīvi tiek uzskaitīti privātā partnera aktīvu bilancē, neradot nevēlamu ietekmi uz vispārējās valdības budžeta bilanci un parādu, vēsta VAS “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļa.

Lasīt vairāk...

Reorganizēs Inčukalna Mūzikas un mākslas skolu

Siguldas novada pašvaldības domes sēdē apstiprināts nolikums par Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas (MMS) reorganizāciju, lai izveidotu divas profesionālās ievirzes izglītības iestādes mūzikā un mākslā un Inčukalna MMS ar jauno nosaukumu reģistrētu Izglītības iestāžu reģistrā.

Lasīt vairāk...

Pierīgas skrējēji, metēji un lēcēji izcīnījuši Latvijas U16 čempionāta medaļas

  • Publicēts Sports

Ogrē noskaidroti Latvijas jaunatnes čempioni un medaļnieki vieglatlētikā U16 vecuma grupā. Divu dienu sacensībās piedalījās arī kupls pulks Pierīgas novadu pārstāvju, un čempionāta godalgas aizceļoja arī uz Babīti, Ādažiem, Siguldu, Ķekavu un Olaini. Medaļu ieguvēji arī pretendēs uz vietu Latvijas izlases sastāvā Baltijas U16 komandu čempionātam, kas paredzēts jūlija beigās.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ķekavā. Vai pievēršat uzmanību preču ražotāju un pakalpojumu sniedzēju ideoloģijai?

Aviokompānija “Lufthansa” savos lidojumos atteikusies no tradicionālās uzrunas pasažieriem – “Cienījamās dāmas un kungi”. Tā vietā apkalpe uzrunās savus klientus dzimumneitrālā formā. Neilgi pirms Jāņiem “Swedbank” Latvijā paziņoja: “Jo dažādāki un iekļaujošāki esam, jo labāk visiem! Lepojamies, ka esam Latvijas dažādības hartas parakstītāju un @Baltic_Pride atbalstītāju vidū.”

Lasīt vairāk...

Patērētāju tiesību aizsardzības centra padomi, patērētājiem izvēloties tūrisma pakalpojumus

Atsākoties aktīvai ceļojumu sezonai un ņemot vērā valstī izsludinātās ārkārtas situācijas laikā saņemtās patērētāju sūdzības, kā arī sniegtās konsultācijas par ceļojumu apdrošināšanas pakalpojumiem, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) sniedz ieteikumus patērētājiem saistībā ar kompleksā tūrisma pakalpojuma sniedzēja izvēli un ceļojumu apdrošināšanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.