Menu
 

Piektdiena, 23 Jūlijs 2021

LVĢMC: Noslēdzies gandrīz mēnesi ilgs karstuma periods

Līdz šim 2021. gada vasarā pārspēti jau vairāk nekā 100 maksimālās gaisa temperatūras rekordi, kā arī novērots lielākais dienu skaits, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija virs 90.procentiles, kas ir aprēķināta vērtība, izmantojot vidējās gaisa temperatūras datus no 1981. līdz 2010. gadam. Attiecīgi 90% gadījumos noteiktajā dienā laika posmā no 1981. līdz 2010. gadam vidējā gaisa temperatūra ir bijusi zem šīs vērtības, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Vai šogad jūsu draugu vai tuvinieku lokā gaidāmas kāzas?

Vasara, īpaši augusts, ierasti ir kāzu laiks, kad laulības tiek reģistrētas gan dzimtsarakstu nodaļās, gan baznīcās. Šobrīd, kad Latvijā ir vidēja saslimstības riska pakāpe (atbilstoši SPKC tīmekļvietnē publicētajai informācijai 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits ir no 20 līdz 100 jaunu saslimšanas gadījumu uz 100 000 iedzīvotājiem, bet nepārsniedz 120), ir atviegloti Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumi un, ievērojot nosacījumus kāzu organizēšanai, pulcēties var līdz 250 cilvēkiem.

Lasīt vairāk...

VVD: Jūnijā un jūlijā izņemts 101 nelikumīgs vēžu ieguves rīks

  • Publicēts Vide

Latvijā populārākais vēžošanas laiks ir no vasaras vidus līdz tās beigām. Valsts vides dienests (VVD) atgādina – vēžošana ir atļauta tikai noteiktās Latvijas ūdenstilpēs. Tāpat jāievēro, kādas sugas vēžus, kad un kādā veidā drīkst iegūt. Naudas sods fiziskai personai par vēžošanas noteikumu pārkāpšanu ir līdz 350 eiro.

Lasīt vairāk...

Par Garkalnē izdarītu sievietes slepkavību policija aizturējusi divas personas

Veicot izmeklēšanu lietā saistībā ar sievietes slepkavību, kas tika izdarīta šā gada aprīlī viņas dzīvesvietā Garkalnē un iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, Valsts policija ir aizturējusi divas personas. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka noziegums izdarīts mantkārīgu motīvu dēļ, lai iegūtu bojāgājušās iekrāto naudu. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, un abām aizdomās turētajām personām ir piemērots drošības līdzeklis –  apcietinājums.

Lasīt vairāk...

Skolas direktore: Pirmo reizi 1.klasē – vecāki uztraucas vairāk nekā bērni

Vasara jau pusē, un pavisam drīz pienāks brīdis, kad atsāksies mācības skolā. Daudzās ģimenēs tas būs ļoti īpašs laiks, īpaši, ja skolai jāgatavojas kopā ar topošo pirmklasnieku. Ja ģimenē pirmo reizi ir pirmklasnieks, vecāki nereti ir vairāk uztraukušies nekā bērni. Bažas ir gan par to, kā bērns jutīsies skolā, gan to, vai atvase ir pietiekami gatava, patstāvīga un apguvusi visu nepieciešamo. Šādā situācijā ir ārkārtīgi svarīgi nepārnest savu uztraukumu uz bērnu, tieši pretēji – radīt miera un drošības sajūtu.

Lasīt vairāk...

"Citadele": Iedzīvotāji steidz tērēt iepriekš uzkrāto naudu ceļojumos, restorānos un mājsaimniecības preču veikalos

Iedzīvotāji steidz klātienē apmeklēt restorānus, koncertus, kā arī ceļot, liecina vasaras mēneši bankas “Citadele” maksājumu karšu datos par pirkumiem klātienē un internetā. Mašīnu noma, došanās uz izklaides pasākumiem, kā arī palikšana viesu namos un viesnīcās kopš aprīļa ir dubultojusies, savukārt restorānu apmeklēšana pieaugusi par 89 %. Neskatoties uz to, ka lidojumu iegāde internetā kopš aprīļa ir dubultojusies, kopējie pirkumi internetā vasaras mēnešos ir samazinājušies.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.