Menu
 

Ceturtdiena, 01 Jūlijs 2021

Siguldas, Babītes un Ķekavas jaunajiem vieglatlētiem trīs medaļas LVS jaunatnes kausa izcīņā

  • Publicēts Sports

Ogres stadionā aizvadītas tradicionālās Latvijas Vieglatlētikas savienības un “Maxima” Jaunatnes kausa izcīņas sacensības U16 vecuma grupas zēniem un meitenēm. Sacensības notika 16 disciplīnās, un dalībnieku vidū bija arī vairāk nekā 30 jauno vieglatlētu no Pierīgas pagastiem – Siguldas, Ķekavas, Carnikavas, Ādažiem, Olaines, Babītes, Mārupes.

Lasīt vairāk...

Sigulda pieteikusi kandidatūru dalībai UNESCO Radošo pilsētu tīklā

Sigulda pieteikusi savu kandidatūru dalībai ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) Radošo pilsētu tīklā, pretendējot uz literatūras pilsētas titulu, kas līdz šim piešķirts 39 pilsētām pasaulē. Siguldas novada pašvaldība saredz potenciālu un iespējas attīstīt literatūru kā profesionālās kultūras jomu kopā ar nozares profesionāļiem, valsts un privātām literatūras institūcijām un ir gatava kopīgi veidot pilsētas un novada dzīvi Eiropas vērtību kontekstā, informē kultūras centra “Siguldas devons” sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ķepale.

Lasīt vairāk...

Jauns Tallinas šosejas posms varētu tapt starp Vangažiem un Skulti

Pēc VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) pasūtījuma AS “Ceļuprojekts” uzsākusi iespējamās būvniecības izpēti un ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) izstrādi perspektīvajam jaunajam Tallinas šosejas (A1) posmam no Vangažiem līdz Skultei. Uzņēmums tiesības veikt šos darbus ieguvis atklātā konkursa rezultātā, to izmaksas ir 110 594 eiro (ar PVN).

Lasīt vairāk...

Salaspils novadu jau ceturto reizi vadīs Raimonds Čudars

Ir noslēgusies Salaspils novada pašvaldības domes jaunā sasaukuma pirmā sēde, kuras darba kārtībā bija domes priekšsēdētāja un viņa vietnieku vēlēšanas. Par Salaspils novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Raimonds Čudars, informē Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Ja partijas nestrādā, tad arī naudu nesaņem!

Tūlīt apritēs mēnesis kopš pagājušas pašvaldību vēlēšanas, un daudzi vēl arvien satraukti meklē iemeslu zemajai vēlētāju aktivitātei. Vieni vaino robežu pārzīmēšanu administratīvi teritoriālās reformas rezultātā, citi – jau pierasto pandēmiju un zemo reklāmas kampaņu intensitāti, vēl kāds saka, ka cilvēki ir tik ļoti apmierināti ar esošo varu, ka nevēlas neko mainīt. Krietni klusāks, bet varbūt tādēļ arī patiesāks ir viedoklis, ka zemā aktivitāte bijusi tādēļ, ka iedzīvotājiem netika izsūtīti Centrālās vēlēšanu komisijas uzaicinājumi uz vēlēšanām.

Lasīt vairāk...

Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēts Normunds Līcis (papildināta)

1.jūlijā Saulkrastu novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Latvijas Reģionu apvienību (LRA) pārstāvošais Normunds Līcis, kura saraksts vēlēšanās ieguva visvairāk deputātu mandātu. Par Līci Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja amatā nobalsoja visi 15 ievēlētie deputāti.

Lasīt vairāk...

Prokuratūra iesniegusi protestu par attaisnojušo spriedumu Jūrmalas mēra Trukšņa "komandējuma" krimināllietā

Prokuratūra iesniegusi protestu par Rīgas rajona tiesas aprīļa spriedumu, ar kuru tā dēvētajā "komandējuma" krimināllietā attaisnots Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS/LZP) un mēra biroja vadītāja Ingrīda Vilkārse, noskaidroja aģentūra LETA. Protests tagad būs jāskata Rīgas apgabaltiesai.

Lasīt vairāk...

Par Ķekavas mēru ievēlēts "Latvijas attīstībai"/"Izaugsme" pārstāvis Žilko (papildināta)

Par jaunā Ķekavas novada domes priekšsēdētāju ceturtdien tika ievēlēts partijas "Latvijas attīstībai"/"Izaugsme" pārstāvis Juris Žilko, kurš pašvaldību vēlēšanās bija līderis LA kopā ar partiju "Izaugsme" izveidotajā sarakstā. Par Žilko nobalsoja visi 19 novada domē ievēlētie deputāti. Tādējādi Ķekavas domē notika varas maiņa, jo amatu zaudēja līdzšinējā novada vadītāja Viktorija Baire (JV).

Lasīt vairāk...

Par jaunā Mārupes novada domes priekšsēdētāju ievēlē ilggadējo Babītes mēru Enci (papildināta)

Par jaunā Mārupes novada domes priekšsēdētāju 1.jūlijā ievēlēts bijušais ilggadējais Babītes novada mērs Andrejs Ence no "Latvijas Reģionu apvienības" (LRA), aģentūra LETA uzzināja Mārupes domē. Par Enci nobalsoja 11 deputāti, bet pret bija astoņi. Priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti divi kandidāti – Andrejs Ence no politiskās partijas “Latvijas Reģionu apvienība” un Aivars Osītis no “Latvijas attīstībai”. 

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.