Menu
 

Piektdiena, 30 Jūlijs 2021

Aptauja: 77% iedzīvotāju, kas izjutuši nepieciešamību apmeklēt psihoemocionālās veselības speciālistus, nav varējuši tam saņemties

Pēdējā gada laikā ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāju izjutuši nepieciešamību apmeklēt psihoterapeitu vai kādu citu psihoemocionālās veselības speciālistu, noskaidrots aptieku tīkla “Apotheka” un pētījumu uzņēmuma “Norstat” veiktajā aptaujā. Eksperti norāda, ka sarežģījumi, kas ikdienā, darbā vai attiecībās bija jau pirms Covid-19 pandēmijas, tagad ir kļuvuši vēl izteiktāki un bieži vien kalpo kā pēdējais piliens, kas liek meklēt psihoemocionālās veselības speciālistu palīdzību un sākt risināt samilzušās problēmas. Diemžēl 77 % aptaujāto respondentu, kas bija izjutuši nepieciešamību, norādīja, ka tā arī nesaņēmās vai pārdomāja un nedevās vizītē pie psihoemocionālās veselības speciālistiem.

Lasīt vairāk...

Uzkrāsim vai iztērēsim? Zaudējot uzticēšanos pensiju sistēmai, aug nabadzības risks

“Nākotnes pensija”, “nākotnes pensionārs” ir jēdzieni, kam grūti piešķirt emocionālu, personisku dimensiju. Jo vieniem tā ir vēl ļoti tāla un abstrakta nākotne, par kuru rūpēties it kā ir pāragri, citiem – jau tik tuva, ka tajā neko izmainīt vairs nevar. Tomēr lielākajai sabiedrības daļai tā sauktajā aktīvajā vecumā – cilvēkiem, kuri pensijas vecumu sasniegs pēc 15, 20, 35 gadiem – par sevi kā pensionāru būtu jādomā tieši tagad. Piemēram, vērtējot politiķu idejas par 2. pensiju līmeņa līdzekļu “pārdali”, kas jau tā nelielās nākotnes pensijas sarucinātu krietni vairāk.

Lasīt vairāk...

Kādas matu krāsošanas metodes šoruden ir vispopulārākās?

Iestājoties rudenim, mainās ne tikai gaisa temperatūra, bet arī apkārt esošās krāsas – ziedu košās krāsas nomaina krītošo lapu vēsāki toņi. Rudens ir svarīgs arī modes pasaulē – paši slavenākie dizaineri prezentē savas jaunās, aukstās sezonas kolekcijas. Var redzēt, ka spilgti zaļā un dzeltenā krāsa, kas kļuva populāra 2021. gada vasarā, tagad dod vietu maigākām nokrāsām un pasteļtoņiem. Tomēr mainās ne tikai apģērba stils, bet arī matu krāsu mode. Tātad, kādas matu krāsas mēs visbiežāk redzēsim šoruden?

Lasīt vairāk...

Kā labāk dekorēt viesistabu?

Cik daudz uzmanības mēs pievēršam guļamistabai un virtuvei, cik daudz spēka iztērējam, lai vizuāli palielināt mazu vannasistabu, bet viesistaba - ir vieta, kur mēs un mūsu viesi pavada ļoti daudz laika. Tieši tāpēc – rūpējoties par savu komfortu un par savu radu un draugu komfortu, par istabas kopēju izskatu un mājīgumu, ir jāpārdomā katrs sīkums, katrs stūrītis.

Lasīt vairāk...

AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Jānis Buks

Piektdien  AS “Olainfarm” padome valdes priekšsēdētāja amatā ievēlējusi Jāni Buku. Viņam ir ievērojama profesionāla pieredze, kas kopā ar “Olainfarm” komandu veicinās uzņēmuma izaugsmi, stabilitāti un prognozējamību. Kā norāda uzņēmumā, Jānis Buks bijis arī AS “Olainfarm” padomes priekšsēdētaja vietnieks no 2019. gada 4. aprīļa līdz 2021. gada 17. jūnijam.

Lasīt vairāk...

Foto: Aijas Andrejevas un Jāņa Aišpura "12 stāsti vasaras vakaram" saulainajā Siguldas pils paviljonā

29.jūlija saulainajā vakarā Siguldas pils paviljonā ar koncertu “12 stāsti vasaras vakaram” uzstājās mūziķi Aija Andrejeva un Jānis Aišpurs. Vakara koncertā izskanēja divpadsmit muzikāli stāsti par mūziķu bērnību, piedzīvojumiem, pārdzīvojumiem, blēņām, dzimtu, tradīcijām, mīlestību, draudzību un daudz ko citu.

Lasīt vairāk...

Zane Ozola: Skolas – sabiedrības uzticības līderi ar neizmantotu potenciālu

Šovasar pastiprināti domājam un runājam par atgriešanos skolās septembrī klātienē. Pēdējā gada laikā izglītības procesā ienākušas daudzas inovācijas un arī nākotnē jāraugās elastīgi. Pedagogiem, vecākiem un bērniem arvien biežāk būs jādarbojas nestandarta situācijās, tāpēc jādomā arī par sadarbības stiprināšanu starp skolu un ģimeni, lai visas iesaistītās puses rīkotos atbildīgi un zinoši.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.