Menu
 

Pirmdiena, 19 Jūlijs 2021

SPKC: Saslimstība ar Covid-19 Latvijā vairs nesamazinās

Pagājušajā nedēļā jaunatklātie Covid-19 infekcijas gadījumi samazinājās par 3%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu. Vidēji vienā dienā tika veikti 7 234 testi (iepriekš – 6971 tests) un tika atklāti 37 jauni Covid-19 gadījumi (nedēļu iepriekš – 38), liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...

Saulkrastos tapis jauns vides objekts – "Zelta priede"

Baltajā kāpā Saulkrastos tapis jauns vides objekts – “Zelta priede”. To, pateicoties Saulkrastu novada domes NVO konkursā piešķirtajam finansējumam, īstenojusi biedrība “Creative Coast”. Objekta idejas pamatā ir vēlme izcelt Saulkrastu lielāko vērtību – ainavu, kuru veido jūra, saule un priedes, pavēstīja biedrībā.

Lasīt vairāk...

Foto: Siguldā apskatāma Kristīnes Rubenes gleznu izstāde "Cik dzīve ir dāsna!"

Līdz 8. augustam kultūras centra “Siguldas devons” zālē “Silva” apskatāma mākslinieces Kristīnes Rubenes izstāde “Cik dzīve ir dāsna!”. Par izstādi Kristīne saka: “Šī izstāde ir pateicība. Gan personiska, gan absolūta. Ainavas, klusās dabas, figūras ir reizē konkrētas un vispārinātas. Personiskas vietas un lietas tiek sajauktas ar vēsturiskām ietekmēm, klasiskām tēmām un ainavu interpretācijām. Katra no gleznām ir kā pateicība par to skaistumu, ko mums dots redzēt, dzirdēt, sajust.”

Lasīt vairāk...

Par ceturtdaļu sarucis reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos pārvadāto pasažieru skaits

2021.gada pirmajā pusgadā reģionālo maršrutu autobusos tika pārvadāti 7,4 miljoni pasažieru, bet vilcienos – 4,6 miljoni. Šā gada pirmajā pusgadā reģionālo maršrutu autobusos tika pārvadāti nepilni 7,4 miljoni pasažieru, kas, salīdzinot ar analogu periodu 2020. un 2019. gadā, ir par attiecīgi 25% un 50% mazāk. Savukārt vilcienos tika pārvadāti 4,6 miljoni pasažieru, kas ir par 24% un 48% mazāk, salīdzinot ar 2020. un 2019. gada pirmo pusgadu, liecina Autotransporta direkcijas (ATD) informācija.

Lasīt vairāk...

Covid-19 eksprestesta komplektus varēs iegādāties "Rimi" veikalos Siguldā, Mārupē, Ādažos un Dreiliņos

Lai mudinātu pievērst uzmanību savai veselībai un mazinātu Covid-19 vīrusa izplatību, no 19. jūlija 18 "Rimi" veikalos Rīgā, Pierīgā, Ogrē, Jelgavā un Ventspilī var iegādāties Sars-Cov-2 antigēna ātrā testa kartītes, kas ļaus ikvienam mājas apstākļos pārliecināties, vai aizdomas par saslimšanu ar Covid-19 ir pamatotas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.