Menu
 

Otrdiena, 27 Jūlijs 2021

Banka: Lauksaimniecībā prognozē ražīgu gadu, pieaug vajadzība pēc papildu finansējuma

Pandēmijas laiks ir palēninājis ekonomisko aktivitāti vairākās nozarēs, tomēr lauksaimniecība ir viena no tām jomām, kur apstākļi šajā laikā bijuši drīzāk labvēlīgi. Šogad lauksaimnieki paredz bagātīgu ražu, taču “Luminor” bankas Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas nodaļas vadītājs Mareks Gurausks atgādina, ka, plānojot jaunus ieguldījumus, rezultāti jāvērtē ilgtermiņā, nevis tikai labas sezonas ietvaros.

Lasīt vairāk...

Sarunu festivāla "Lampa" aptauja: Iedzīvotāji norāda uz savstarpējās cieņas trūkumu sarunās

Vien retais uzskata, ka ar sarunu kultūru Latvijā viss ir kārtībā, liecina sarunu festivāla "Lampa" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktā aptauja: vairāk nekā 90% iedzīvotāju norāda uz savstarpējās cieņas trūkumu sarunājoties un nespēju ieklausīties atšķirīgos viedokļos.* Cilvēkiem kļūstot aizvien asākiem attieksmē citam pret citu, sarunu festivāls "Lampa" šogad par festivāla virstēmu izvirzījis cieņu un ikvienu aicina pievienoties Cieņas klubam, informē sarunu festivāla "Lampa" organizatoru pārstāve Irīna Kuzņecova.

Lasīt vairāk...

Labklājības ministrija: Sniegto sabiedrībā balstīto sociālo pakalpojumu skaits pakāpeniski pieaug

Neraugoties uz ierobežojumiem saistībā ar Covid–19 izplatību un to, ka ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu deinstitucionalizācijas (DI) projektu infrastruktūras objekti daudzviet vēl ir tikai būvniecības stadijā, sniegto sabiedrībā balstīto sociālo pakalpojumu skaits DI projekta ietvaros ir audzis, informē Labklājības ministrijā.

Lasīt vairāk...

Eksperti: Iedzīvotāji krāj vairāk, bet neracionāli – uzkrājumus draud apēst pieaugošā inflācija

Pandēmija ir veicinājusi mājsaimniecību uzkrājumu pieaugumu, tomēr ievērojami pieaugušas arī cenas, un tas nozīmē, ka, nemainot savus uzkrāšanas paradumus, iedzīvotāji pieaugošās inflācijas dēļ šogad riskē zaudēt daļu uzkrājumu vērtības, kas pielīdzināma ap 180 miljoniem no 9 miljardus eiro lielajiem uzkrājumiem, kuri tiek turēti banku kontos un depozītos. Pirkt akcijas, krāt pensijai vai investēt kriptovalūtā - bankas "Citadele" meitas uzņēmums "CBL Asset Management" apkopojis iedzīvotāju paradumus, jaunākās tendences, tipiskākās kļūdas un ieteikumus, kā racionāli veidot uzkrājumus, lai nezaudētu, bet vairotu uzkrāto naudu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.